Imam bebu staru skoro 2 mjeseca, koja je u prvom mjesecu dobila 1, 300 g i sa dojenjem je sve bilo u redu do nekih predhodnih dana kad sam primijetila da ima sušije pelene, manje piški, al dobro, nastavila sam s dojenjem. Tek danas mi je ponestalo skroz mlijeka, sad neznam da li je stres povezan s time.
Bila sam s bebom u posjeti jednoj meni jakoj bliskoj osobi koja je teško bolesna i na samrti je, do tada nikad nisam vidjela osobu koja se suočava sa smrću, ona je stvarno pred samu smrt, da sad ne opisujem kako izgleda. To me je jako emocionalno pogodilo, naime, ne njen izgled nego to što je više neće biti...i briznula sam u žestoki plač te se nisam mogla zaustaviti...onda su me odveli u drugu sobu da se smirim, te sam tada podojila dijete oko 7 sati navečer i mislim da sam još tada imala mlijeka, ali od tada do sada oko 1 u noći ima skroz suhu pelenu, a dojila sam (od 19-01) još nekoliko puta, svaki put jako plače, a ne osjećam onaj jak priliv mlijeka, ne čujem da guta, grudi su mi se smanjile i kad stisnem dojku nema onog jakog mlaza već jedva curi. Ajme, mali samo plače, a ja ne znam šta ću...adaptirano doma nemam kasno je ništa ne radi...
Da li je taj stres uzrokom nestajanja mlijeka? Kako da potaknem ponovnu proizvodnju, (malog stalno stavljam na prsa al ništa)?
Da nije jedan od uzroka dijeta koju provodim tek tri dana, ne jedem kruh, tjesteninu, krumpir, voće, ali jedem dnevno 2 kom. mesa, ribe, jaja, sireve, koštunice i ogromne količine raznog povrća, svaki obrok je kuhani i ne osjećam se gladna jer stalno nešto jedem.
Kako da isforsiram poticanje mlijeka? Pomozite, hitno je, hvala na savjetima!