-
Muškarci mogu dojiti
Izvor: tportal
Fenomen kapanja mlijeka iz muških grudi rezultat je uzimanja hormonalnih lijekova, najčešće za tretman raka prostate, ali i, recimo, ćelavosti.
No postoji i druga metoda. Dokazano je da dugotrajno cuclanje i masaža bradavica, bilo kod žena, bilo kod muškaraca, dovodi do iste pojave.
Statistike govore da je na našim ulicama sve više muškaraca koji vas mogu podojiti. Izuzetna vijest, naravno, muško mlijeko bi uskoro moglo postati svjetski nutricionistički trend i otvoriti nova radna mjesta, ali i vratiti samopouzdanje izgubljeno u feminističkoj invaziji.
Jel ovo neka zezancija ili je stvarno to netko istraživao?
Ne, nemam u planu ja dojiti, nego pitam čist informativno...
Hehe, feministička invazija... mi muški se stvarno osjećamo ugroženi činjenicom da ne možemo dojiti... moš mislit, imamo ptsp zbog toga... :mrgreen:
-
To ima svoj medicinski termin i zove se galaktoreja.
-
a jel jestivo i jel se mogu djeca napajat s tim?
-
Istina je.
Prije nekog vremena netko je stavio i link na filmić o tati koji je dojio svoje dijete :mrgreen:
-
Na ovom topicu:
i muski mogu dojiti
Gdje bi WHO smjestio očevo mlijeko? Second best ili...?
-
Poremećaj je hormonski na nivou hipotalamus-hipofiza-mliječne žlijjezde, ili vanjski faktor tipa lijekova (kod recimo shizofrenije neki lijekovi kao nuspojavu imaju galaktoreju). Produkt mliječnih žlijezda je mlijeko. O njegovoj istovrijednosti sa ženinim nisam čula, ali svakako je to poremećaj pa bi takav muškarac se trebao liječiti.
S druge strane sam čula za pleme Pigmejaca gdje muškarci u plemenu daju svoje bradavice bebama, u stilu dude varalice dok dođe ona prava-mamina.