Evo mog problema: kad se pokusam izdojiti bude svega 20ml iz obe dojke. mala sisa i obicno je zadovoljna. Stolica joj je zuta do oker.Pelene su uvek mokre. Dobila je 1130kg,pa 870g,pa 630g. Danju nijeneka spavalica ali nocu fino spava
Printable View
Evo mog problema: kad se pokusam izdojiti bude svega 20ml iz obe dojke. mala sisa i obicno je zadovoljna. Stolica joj je zuta do oker.Pelene su uvek mokre. Dobila je 1130kg,pa 870g,pa 630g. Danju nijeneka spavalica ali nocu fino spava
imas li dovoljno mlijeka, ne mjeri se izdajalicom nego bebom.
Jeca,
ivana7997 je to rekla kratko, ali u pravu je.
uvijek kažemo da dojka nije mjerna posuda, stoga nemoj mjeriti izdojeno jer to nije pravi pokazatelj. Tehnika sisanja je drugačija od tehnike izdajanja.
Pravi pokazatelj je tvoje dijete.
Dobitak na težini je dovoljan. Ako su pelene mokre i beba kaki sve je u redu.
Hvala puno, prepala sam se kad sam ovde negde na forumu procitala da neka majka izdaja 130ml ko iz sale.A tu su i babe koje mi govore da je malo dobila u trecem mesecu i da treba da je dohranjujem.E sad njih nista ne moze ubediti tako da smo se i mm i ja gotovo posvadjali sa majkama. Ja je stvarno ne bih dohranjivala ako bas ne moram a u stalnom sam strahu da cu morati,jer je i doktorica rekla kako je mogla dobiti i vise.E sad ne mora svaka beba da bude dzin zar ne? :?
moj bubmbar je napredovala oko 1200g/mj
nisam uspjela izdojiti više od 10 ml ... pokušala sam za kašice, ali ne ide
dok beba lijepo napreduje, zadovoljna je, kaki i piški sve je uredu ;)
normalno je da početno brzo dobivanje na težini sa vremenom uspori
najviše dobivaju prva 3mj, a onda se to dosta uspori
napredak vam je lijep
minimum je 450g, a vi ste preko minimuma
moja prijateljica ima 3 djece, i svo 3 su sitna djeca, napredovala su oko 600g/mj prva 3mj, a kasnije oko 300g/mj
takvi su: sitni i žilavi
pa ni mi odrasli nismo svi isti niti nas se ne da strpati u istu tablicu ;)
Da bi se izdojila pravilno moraš naučiti tehniku, naravno ako izdajaš ručno. Ja sam se dugo izdajala i to ujutro (kad se ne izdajam preko noći)mogla sam izdojiti iz obje dojke 360ml. (doduše sa (kršitelj koda)ovom izdajalicom). Mlijeka siguno imaš puno više ali ti tehnika nije dobra. Zamoli patronažnu da ti pokaže ako baš želiš.
jeco, ima mama koje nikada nisu uspjele izdojiti više od nekoliko kapi, a uspješno su dojile svoju djecu i po više godina.
nemoj se previše opterećivati količinom izdojenog mlijeka, to nije nikakav pokazatelj jer se mlijeko stvara i nalazi u mliječnim žlijezdama koje se nalaze od ključne kosti i pazuha, preko dojki, pa sve do rebara.
gotovo cijelo područje prsišta, dakle.
tehnika - netehnika... nekome uspijeva, nekome ne.
najbolji pokazatelj je sita i zadovoljna beba, a to vidiš i bez mililitara ;)
eto meCitiraj:
jeco, ima mama koje nikada nisu uspjele izdojiti više od nekoliko kapi, a uspješno su dojile svoju djecu i po više godina.
:mrgreen:
sve ostalo je već rečeno, ništa ne brini i uživajte u dojenju