ako ste se ikad dvoumili oko AS, pogledajte
http://www.youtube.com/watch?v=WUS_Y...eature=related
Printable View
ako ste se ikad dvoumili oko AS, pogledajte
http://www.youtube.com/watch?v=WUS_Y...eature=related
:shock: :shock: :shock:
:shock:
gledam i ne vjerujem :shock:
vidila sam ovaj filmić ima koja dva miseca i ostala šokirana.
dite je očito nazad bilo samo kad je uspilo otrvorit vrata i ispast.
a oni još side i misle se bi li izašli uzet dite ili će napravit i rodit drugo. :shock: :shock:
Jezuš kristuš, ovo je preeestrašno :shock: :shock: :shock:
majko mila. i jos ga fino stavi na prednji sic na kraju, valjda da mu bude na oku...
Ako je autosjedalica jedini način da se doskoči konkretnom problemu, onda tu nešto debelo ne štima. A to nije (samo) autosjedalica :no:
(da ne bude zabune - ja jesam ZA autosjedalice, uvijek i bez iznimke, ali ovo nije problem koji se rješava autosjedalicom)
Potpisujem od riječi do riječi! :shock: :shock:Citiraj:
Kanga prvotno napisa
Prvo :shock: :shock: :shock:
Drugo:
xCitiraj:
Kanga prvotno napisa
ajmeeee :shock: :shock: :shock:
:shock: :shock: :shock:
:cry: :cry: :cry:
pa zar djete nije bilo naprijed?????
:cry:
Mom susjedu se desilo prije cca 6-7 godina sa unukom. Mali otvorio vrata i ispao. Na sreću smao par ogrebotinica.
U prvi čas nisam skužila kak je djete ispalao. tek kad su ponovili onda sam vidla kaj se zapravo desilo.
Prestrašno. PA mislim da svaki auto ma blokadu vrata ak već nemaju sjedalicu.
nemaju tako stari modeliCitiraj:
domy prvotno napisa
dokle god postoje ovakva razmišljanja:
"Uzmimo samo ovu akciju dječjih sjedalica. Nitko ne spori da je to bitna stvar, no ona je u nas vrlo skupa. Koliko ljudi si ju može doista priuštiti? Pogotovo ako nisu iz Zagreba već iz provincije? Što je Roda učinila da se omogući besplatno dodjela tih sjedalica svima onima koji ih ne mogu sami pribaviti? Ako jest, moje isprike, no sve što vidim je histerično proglašavanje svakog roditelja koji ju nema ubojicom? "
treba non-stop naglašavati važnost korištenja AS-a
Ma molim te MGrubi čija li je to izjava :shock:
:cry:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
RODA nije humanitarna organizacija da bi besplatno dijelila sjedalice, a da i je - koji bi joj bili kriteriji za takvu podjelu? (da ne idem detaljnije sad u to)
AKo si netko i ne može priuštiti najskuplju autosjedalicu - nije strašno! Sjedalica ima i jeftinijih. BOlje ikakva sjedalica nego vožnja bez sjedalice.
Ni jedna sjedalica ne vrijedi koliko vrijedi život djeteta. A ako se taj život izgubi samo zato što je netko "uštedio" nekoliko stotina kuna na autosjedalici, to je grozno.
I ne kužim zašto još uvijek neki misle da je korištenje autosjedalice pomodarstvo, a ne zaštita dječjeg života?
Baš sam danas pročitala na jednom mjestu -
Citiraj:
However a car seat does one thing and one thing only. It keeps your child safe in the evnt of an accident, its not for looking nice its not for being stylish its purely for safety.
Meni je jako tesko citati ovakve izjave. :(
Prije sam mislila da ljudi cesto as ne koriste iz neznanja, no sada sam sigurna da nije tako, jel svi znaju sto su autosjedalice i cemu sluze.
A onaj tko si moze priustiti auto, mora si moci priustiti i autosjedalicu.
Ja zaista sumnjam da je kupio auto bez kocnica!
Nekad je i pojas bio dodatna oprema.
O moj Bože. :shock:
Tek sam na približenoj snimci vidila da je ISPAO i da ga je drugo auto promašilo za milimetar :shock:
:no:
Nažalost(ili nasreću), jako je malo ljudi koji si uistinu NE MOGU priuštit AS, ako ih ima našlo bi se mnogo nas koji su spremni pokloniti svoje koje su u redu, nije im istekao rok i nisu bile u sudaru i više nisu u upotrebi.
Uistinu siromašni ni ne koriste osobito automobil.
Sjedalica košta ko jedno tankanje auta. I to dobra.
Problem su prioriteti, činjenica da se veliki postotak djece voza u jako skupim kolicima, veće cijene od prosječne roditeljeve plaće, a da se ta ista djeca vozaju u autima (nerijetko jako skupim autima) bez AS.
Nije mi namjera nijednog roditelja uvrijedit, naša je namjera naglasit roditeljima da bez kolica od 4500kn može, a da bez AS nebi smio.
Kao što rekoh, mislim da cijena velikoj većini nije prepreka, da je prepreka uvjerenost da se takve stvari događaju nekom drugom i da su na cesti puno moćniji nego jesu, a nažalost neko drugi ...si jednom ti.
drugi forum, odgovorila sam tamoCitiraj:
skviki prvotno napisa
neću linkati
Ma nije niti potrebno.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Nema veze tko je rekao i kada.
Nažalost to nije samo jedna izjava, samo jedne osobe na jednom mjestu.
Takvo mišljenje je poprilično rašireno. Spominjala se roda ili ne.
Neću si dozvoliti komentiranje te izjave, jer se ne želim spuštati na takav nivo razgovora.
Mislim da je Amalthea lijepo izrekla ono što i ja mislim.
debeli XCitiraj:
Nika prvotno napisa
:shock: Gdje se to besplatno dijele lobotomije???Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Ne znam koji dio ove izjave bih mogla izdvojiti kao najgori!
upravo to. onaj tko nema za autosjedalicu, pa makar i rabljenu, ne bi (po nekim mojim procjenama laika-knjigovođe) trebao ni imati za auto. treba imati novca kupiti auto, treba imati novca održavati auto, treba imati novca za popravke na autu, da ne spominjem zimske gume, na kraju treba imati novce i za tankanje (a to nije jeftino). i za sve se to može naći novca - a za još jednu autosjedalicu ne. jbg, onda nemoj imati auto.Citiraj:
Nažalost(ili nasreću), jako je malo ljudi koji si uistinu NE MOGU priuštit AS, ako ih ima našlo bi se mnogo nas koji su spremni pokloniti svoje koje su u redu, nije im istekao rok i nisu bile u sudaru i više nisu u upotrebi.
Uistinu siromašni ni ne koriste osobito automobil.
Sjedalica košta ko jedno tankanje auta. I to dobra.
koliko para, toliko muzike.
Potpisujem.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Ono što mi se nikako ne sviđa je pokazivanje baš ovog filmića u tu svrhu.
Da je dijete ispalo iz auta, to bi imalo smisla.
Ali dijete nije ispalo - dijete je opetovano izlazilo iz auta.
Poruka da je autosjedalica (ili čak blokiranje vratiju) rješenje za ovaj problem,
zanemaruje bitan aspekt rada na povećavanju sigurnosti djece u prometu (i šire),
a to je edukacija, razgovor, objašnjavanje, njegovanje autoriteta roditeljskog savjeta,
rad na spoznavanju razloga... To nisu stvari koje se prepuštaju slučaju,
jednako kao što to nije ni autosjedalica. Ne znam, ja stvarno ne mogu zamisliti
da moja djeca (starosti od 3 do 7 godina) takvo nešto rade.
Pokazivati da je to svrha autosjedalice, kod mene bi prije izazvala sumnju
nego uvjerenost u važnost njezina korištenja.
--
Jerko 2001, Tonka 2003, Relja 2005
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
roda bi trebala nabavljati sjedalice besplatno, hak poklanjati automobile, a udruga potrosac besplatno tankirati!
mgrubi, pa da si jucer dosla ovdje, da si jucer pocela citati cime se ne samo roda, nego uopce udruge od opceg dobra bave, pa ajde.
poštovana rodo ivarice,
moja klijentica mgrubi je samo citirala tuđe riječi, to nisu njene riječi! ona nikad takvo što nije pomislila, dapače, zgrozila se nad tim riječima i uzela udrugu rodu u zaštitu (na forumu čije ime nećemo objaviti).
molimo da joj se javno ispričate i podmirite troškove njene odvjetnice, inače ćemo pravdu potražiti na hrvatskom sudu.
srdačno,
mgrubina odvjetnica
mc
aaaaaj, opet ja povrsna :oops:
a cudila sam se da je od nje, to mi moras priznat
ali mislim da joj se ti trebas ispricati jer mgrubi pored svoje jezicine ne treba odvjetnicu pa bila to i najbolja od vrste :lol:
covjece....
MC
:lol: :lol: :lol:
evo ja imam ispravnu autosjedalicu 9 do 18 kg
nije sudjelovala u sudaru, Marko prerastao
brevi
poklanjam potrebitima
Kanga, ja nisam skuzila koja je tvoja poruka: da bi djeca trebala biti toliko pametna (odn. da bi ih roditelji trebali opametiti) da znaju da ne smiju otvarati vrata, ili sto?
ako je tako, onda se ja ne slazem.
nas, inace vrlo sjedalicarski osvijesten sin, nakon sto smo vec bili sigurni da je sasvim razuman i svejstan svih opasnosti (pa ni vrata vise nisu blokirana), je u zadnjih mjesec dana dva puta krenuo otvarati vrata u voznji. nikad prije to nije napravio, ima 7 godina, zna da je opasno, ali...
slazem se da djecu treba osvjestavati i uciti, ali bolje je ipak osigurati ih, a ne se samo pouzdati u njihovu pamet.
i OT, klinci ti imaju genijalna imena :)
ja nikad ne bih dala toliko povjerenje malom djetetu da će me poslušati
jer zaozbač ono i ne zna o kakvoj opasnosti se radi
nije vidilo, nije probalo ...
hvala bogu na child loock opciji
moj auto je ima
ne znam da li se može ugrađivati u starije aute...
možeš biti super vozač
šta ti vridi kad na tebe naleti neka budala?
autosjedalica čini razliku između života i smrti
i ja bih digla kaznu na 2000kn za vožnju bez AS-a
Jao. Jao. Jao. :no:
Napisala sam jedan duugački odgovor za a zakaj i MGrubi, dodala još i puno OT materijala (npr. zašto smatram da su ideje Rodinih akcija genijalne, a provedbe istih "samo" vrlo dobre) i sve, sve, sve je otišlo u vjetar. Nisam napisala znanstveni rad, ništa vrijedo spomena zapravo, ALI potrošila sam brdo vremena. Ej, stvarno mi treba malo empatije...
Ajmo ponovo (ovaj put u Wordu, a onda copy/paste ;) ):
Po meni, neke od korisnih funkcija autosjedalice uključuju sprječavanje:
a) izljetanja djeteta prilikom sudara
b) ispadanje djeteta iz auta
c) pokušaj izlaska djeteta iz auta usljed zaboravljivosti, zaigranosti, nepribranosti, pa i neznanja
a zakaj, c obuhvaća ono na što si ti mislila, ako sam te dobro shvatila - dakle, slažemo se.
Ali, primjeti da ono što se prikazuje na ovom filmiću nije to !!
Dijete tamo ponovo i ponovo izlazi iz auta. Kad bi meni za sprečavanje takvog ponašanja djeteta bila potrebna autosjedalica, ozbiljno bih se zamislila nad djetetovom percepcijom moje uloge u njegovom životu. I sigurno bih pokušala učiniti nešto da stvari dovedem tamo gdje im je mjesto (a to je: roditelj daje savjete, a dijete ih željno prima i poštuje).
MGrubi, faktorima navedenim pod c ne dajem povjerenje. Ali, da - svojoj djeci dajem povjerenje da će me poslušati svaki put kad to od njih zatražim (a to je rijetko - jer jako filtriram što mi je bitno, a što nije). Povjerenje se vraća povjerenjem. Tako to funkcionira kod ljudi, a djeca su ljudi :)
OT a zakaj, i tvoji klinci imaju genijalna imena 8)
P.S. Znam da zvuči nevjerojatno - ali ovo je doista 4 puta kraće od verzije koja je odlepršala, pa možda i bolje da je odlepršala :lol:
il sam ja slijepa, al po meni se film samo ponavlja u toj sekvenci dva puta. :?Citiraj:
Dijete tamo ponovo i ponovo izlazi iz auta
:? :shock:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Nisi slijepa mama courage. Ja sam ta.
Ajme koji sram :oops:
Javna isprika svima zbog ove zbrke izazvane mojom površnošću
Da, da, da - ovo je strašno, nedopustivo, neoprostivo.
Ne znam stvarno kako sam to krivo vidjela. :?
mc :naklon: