mod.edit:
nastavak s http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=33183
za normalan porod ili carski?
Printable View
mod.edit:
nastavak s http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=33183
za normalan porod ili carski?
Nije navedeno. Samo da ce cijena poroda biti oko 2000 EUR-a, kao i u Sloveniji i Austriji.
Slažem se da je to malo previše, a sigurno ima i zavisnih troškova. Ne bi isključila da je to samo porod, a svaka injekcija, tabletica i sl. još posebno. No ako se otvara sljedeći tjedan, valjda ćemo krajem mjeseca pročitati i prva iskustva zajedno s troškovnikom.
Pa mislim da je cijena realna. No, bilo bi dobro kada bi i socijalno dalo nesto love. Po sistemu: imas osiguranje. Ako rodis u drzavnoj bolnici, osiguranje placa npr. 5000kn. Ako hoces privatno, evo socijalno ce platiti 5000kn, a ti plati razliku. To mislim da bi bilo OK.
Inace, mislim da se prvi porodi ocekuju u veljaci, tako je pisalo u VL.
mislim da je fora u tome sto moras pratiti trudnocu kod njih, a svaki pregled je 600 kn. navodno, nisam 100%.
600 Kn za pregled mi je ipak malo previše. :evil:
Ja nisam niti jedan pregled platila više od 450,00 kn (a taj put su mi uzeti brisevi, imala sam pregled i ultrazvuk). Uglavnom sam plaćala 200-300 kn, a išla sam privatno zbog ultrazvuka. Trudnoću mi je inače vodila socijalna ginekologica, a sad idem u Merkur, zbog manjih komplikacija. Tamo je cijena pregleda bez uputnice čini mi se 100,00 Kn.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news...86923/index.doQuote:
Originally Posted by zg franka
mislim da je to ipak malo previše , još ako moraš i prije obaviti nekoliko pregleda kod njih na kraju to ispadne pozamašna cifra.
stvarno me zanimaju iskustva žena koje će tamo rađati .
Frendica mi tam vodi trudnoću i tam se misli i porodit. Cijena pregleda 600 kuna, cijena carskog 2000 eura to znam jer frendica želi rodit na carski a u bolnici će porađat prema željama. Kolika će biti cijena ostalih poroda po željama i ostalog bude se znalo kroz 10 dana kad bude objavljen i cjenik. Bila sam ja ima koji dan tam na pregledu ali zbog ivf oplodnje, doktor razgovorljiv, ja ga pitala za cijene a on spominje bečke cijene. Neznam za beč ali iz druge/treće ruke znam kak otprilike to izgleda u beču pa mi se baš ne čini da im tam na svetom duhu vlada neka bečka atmosfera/ambijent al bumo videli, čuli druga iskustva.
Meni je 2000€ previse :shock:
S ovim se slazem.Quote:
Originally Posted by Deaedi
Ovo je malo diskutabilno; neznam s kojom Slovenijom i kojom Austrijom se oni uspoređuju jer:Quote:
Originally Posted by Deaedi
-porod u rodilištu u Feldbachu-Porod i boravak u rodilištu za roditelje i bebu košta cca. 400 Eura / dnevno, a obično se ostane do tri dana. U toj je cijeni sve, od poroda kakav se odabere do boravka i hrane.
-porod u kući za porode Monike Felber- porod i 5 dana babinja (smještaj za muža i starije dijete uključen) 1160 Eura
-Slovenija- Četverodnevni boravak u rodilištu u Postojni s porodom u vodi stoji oko 1.000 eura. Ako ostanete u rodilištu manje od četiri dana, cijena može biti niža
ja sam shvatila da se 2000€ odnosi na elektivni carski (iz jednog gornjeg posta)Quote:
Originally Posted by bubimira
Quote:
Originally Posted by iridana2666
Quote:
Glavna medicinska djelatnost je naravno porođaj, što će uz nekoliko dana hospitalizacije, koliko žena nakon porođaja ostaje u bolnici, navodno stajati oko 2000 eura. Cijena porođaja bit će kao u Austriji ili u Sloveniji zaključio je prof. Podobnik.
Meni je cijena ok, ali me više od svega veseli što će žene moći izabrati kako roditi, a ne da moramo objašnjavati, svađati se...
To vrijedi više od 2000 Eura - neprocjenjivo.
Jedino je bed što će otvorenje za mene doći prekasno, a nisam sigurna da bum bila trudna drugi put :cry:
Mislim da svi pomalo zaboravljaju na onu staru narodnu koliko para toliko muzike. One priče o dostojanstvu, kapitalizmu ... su mi više nego smiješne. Ja sam svoje dvoje već rodila a da nisam svakako bi ih išla roditi u tu novu bolnicu, pa idem i kod privatnog ginića i kod privatnog zubara.
Oboje sam rodila u Vinogradskoj iz koje pamtim i dobro i loše, drugi porod sam platila (moj privatni ginić je bio samnom) i bilo mi je super, i s obzirom na komplikacije super da sam to napravila.
Općenito danas ništa ne ide bez plaćanja. Sa starijim sinom samo se mučili i mučili i hodali od nemila do nedraga sasuli su u njega hektolitre antibiotika i glupihi polovičnih pretraga za konstantne upale uha, dok nismo pukli otišli kod privatnika, operirali uha i izvadili treću mandulu, sve je bilo gotovo u jedno jutro, od onda smo na sedmom nebu, jer smo se preporodili. Vrijedilo je svake kune, a nije bilo malo.
I zato, privatnici samo dajte, a ja se nadam da mi njihove usluge neće trebati.
Mislim da i novinari iznose u cijenu kao cijenu poroda.Quote:
Originally Posted by iridana2666
Iako opet stoji moja usporedba jer i u Feldbachu i u Postojini možeš birati porod kakav želiš, od potpuno prirodnog do carskog.
Kupila sam danas Graziu da vidim slike rodilišta - sve izgleda fenomenalno, cijena je 2000 EUR, epid. i cr dodatno.
Tata može biti cijelo vrijeme s mamom i bebom, a kažu da udovoljavaju željama trudnica tipa određena glazba, svijeće, itd. Porod u vodi, na stolčiću, na strunjači. Radit će Zmijanac, Gebauer, Balenović, itd. Meni osobno nitko poznat. Eh, kad bi još i moj omiljeni liječnik tamo radio, ne bih dvojila niti sekunde. Ovako :/ , možda vrijeme pokaže do moje druge trudnoće/poroda.
I ja kupila Graziu i otkinula skroz!!! Mislim nije da sam ja to drukčije zamišljala ali kad čovjek vidi sliku - govori tisuću riječi!
Samo me strah da će to proraditi upravo nakon mog poroda! E onda će mi tek biti bed!
Sad kad sam vidjela sve, cijena je više nego razumna.
Tako treba izgledati rodilište!! :D
Prijateljica mi je rekla da je rodilište počelo s radom jučer, 14.01.2008.
U privatnom rodilistu se danas rodila se prva beba, provjereno! :DQuote:
Originally Posted by navi
meni je prijateljica rodila u Feldbachu i platila sve oko 3000 e..što uključuje i pohranu matičnih stanica..i bilo joj je super..s tim da tamo imas opet vise troškova jer treba ranije doci pa put itd..TAko da 2000 e je neka valjda normalna cifra s obzirom na to što nude...
a pise li koje primalje rade tamo?
Pisalo je u GRaziji samo za doktore..ali to se lako provjeri!
jupiiiiiiiiiii
sad možemo ić rađat
daj bože da samo ne ispadne da je i tamo neki bed
ja idem idući tjedan na pregled tamo - uglavnom cijenu poroda Vam neće reći unaprijed (preko tel) nego tek na prvom pregledu
A što se pregleda tiče, rekli mi da je potrebno da samo 1 dođem kod njih - ostale preglede i dalje obavljam u Viliju
Za cijenu - 2000€ je u današnjim uvjetima puno, no za zdravstvenu uslugu mi je OK. Uostalom, koliko košta aparatić ili zubna prroteza, estetskaa operacija ili nešto sl? I radije ne bih išla 2god na more ili skijanje, a priuštila si porod kakav želim.
Jedino što je meni u cijeloj situaciji malo bed je što su počeli raditi ovaj tjedan, tak da ću ja biti među prvima ako se odlučim za tamo.
Vezano uz način poroda - meni su rekli tamo da ja teoretski mogu birati hoću li roditi na stolčiću ili sl, ali da je konačna odluka ipak na dr
ovo mi se ne sviđaQuote:
Originally Posted by icyoh
imaju oni kakvu svoju web stranicu?
Ja sam taj komentar shvatila u stilu da ako nešto krene loše dr ima konačnu odluku - razgovor se vodio u tom smjeru, a ja sam davila sestru preko telefona pitanjima "što ako ja hoću ovako i nikako drukčije.."
Ali ponavljam, nisam još bila nego sam sve info prikupila telefonom
Sestrična kod njega vodi trudnoću i kani tamo roditi (slijedeći mjesec).Quote:
a pise li koje primalje rade tamo?
Na prošlom pregledu joj je P. rekao da su svi doktori i sestre došli iz Merkura.
icyoh, mozda ne bi bilo lose da se u Viliju konzultiras i da ih pitas dali mozda poznaju ekipu koja radi u privatnom rodilistu i dali ti nekoja od mogu preporuciti ...
aha, onda okQuote:
Originally Posted by icyoh
jer odgovor doktora "otvorenog za sve opcije" bio bi u stilu: dokle porod se normalno odvija
svi su doktori i sestre došli s Merkura.
dobro,odnekud su morali doć....no mene samo zanima hoće li se promijeniti i stanje u glavama?
jer,doktor koji misli da je drip nužan mislit će i dalje da je nužan...bojim se da da će razlika biti u finije upakiranom objašnjenju i osmijehu...sa dripom i bonus-epiduralnom,jer znamo koliko je teško trpiti drip bez anestezije...koju još treba dodatno platit,jel...
mislim,što vrijede svijeće i spa ugođaj ako ti tijelom luduju kokteli oksitocina i epidurala :/
mene bi osobno puno više razveselila kuća za porode tu u Zagrebu,da baš imamo pravo izbora i mogućnost neometanog prirodnog porođaja u ambijentu koji je više kućni
ja to pišem nekako prema osobnim afinitetima...meni bolnički ambijent zaustavlja trudove...bilo to državno rodilište ili super ekstra luksuzno za 2000 eura,ambijent je bolnički,ja nekako imam otpor prema tome,no prevelika sam kukavica da bih rađala doma
i na kraju da rezimiram,malo sam skeptična prema svemu ovome...garnitura osoblja je ista,mislim da će to biti plaćena ljubaznost ,no neke osnovne stvari koje se meni kod naših doktora u rodilištima ne sviđaju,bojim se,neće se tako brzo promijeniti...
da se bar varam!
XQuote:
Originally Posted by ronin
mislim da se ne varaš baš previše, i da će se i tu drugačiji pristup morati tražiti, inzistirati. Ali obzirom da se to u državnim rješavalo najlakše potplaćivanjem i mitom, a ovdje će se to moći legalno platiti, onda će se valjda nešto drugo i drugačije i lakše i čista obraza moći i tražiti. Mislim ako rodilja hoće da njena odluka bude zadnja (osim ako je u pitanju nečiji život), onda me baš interesira koji će dr. uzeti novce za to i raditi i dalje po svome.Quote:
Originally Posted by ronin
A ovo da će pokušavati prodati i dalje svoje stavove i sisteme od prije, samo upakirane u lijepi smješak, sigurno hoće. Rodilje ne bi trebale biti u zabludi da će se bilo koji od osoblja tamo preko noći promijeniti.
da, većim dijelom se slažem s ronin, ali i (skoro) svi privatni ginekolozi su nekoć radili po bolnicama iz kojih su otišli (ako su otišli i ako ne rade i u bolnici i privatno :roll: ) upravo zato jer im se neke organizacijske stvari tamo nisu sviđale, uz naravno, mogućnost puno bolje zarade - ne zavaravajmo se, ipak.
Ono što sam time htjela reći je da istom liječniku možeš doći u bolničku i u njegovu privatnu ambulantu i nećeš ga moći prepoznati jer kad platiš (ovaj put legalno), onda se to čisto drugačije boduje. Što naravno ne znači da ćeš dobiti veću stručnost i ono što je bolje za tebe, ali bolji tretman svakako. I imam osjećaj da se buduće rodilje nekako samo tome i nadaju!
Koliko sam sada čula na vijestima HRT-a 1 otvorila se Podobnik, prva privatna klinika za porode, u zapadnom dijelu Zg-a, gdje će žene kako kaže novinarka moći birati kako će roditi, od klasike do srunjače i solčića.
kad ovo citam zelim vam samo skrenuti paznju da je frendica na ruke u jednoj od zagrebackih bolnica dala doktoru na njegovo trazenje na ruke 1000 EUR za dogovoreni carski jer je tako trazio... pa sad ako je nekome puno 2000 EUR puno mu je, ali evo ja da mogu dici kredit (da ih nemam previse vec sad:) digla bi kredit i otisla tamo.. smatram da su uvjeti u hrvatskim bolnicama doista na rubu humanosti.. porod me ceka ovih dana i izdrzat cu, ali da mogu birati rade platim legalno nego ilegalno.. znamo svi da uvijek nesto nosimo doktorima, sestrama itd... pa sad koliko se toga nakupi kroz 9 mjeseci dalo bi se diskutirati.
prije tri godine letjela sam za Muenchen i sasvim slucajno u avionu bar 15-tak ginekologa koji su isli na neki kongres. ja sam tad bila trudna s BC-om pa su mi usi bile kao radari :oops: , a i da nisu djelila sam s dvoje red. uglavnom su raspravljali bas o uvijetima radjanja. ono cega se sjecam je da je mladja ekipa imala zelju za promjene, kao i uvijek, a starija i ne bas. ono sto iz svog iskustva mogu reci je da kad si dugo s nekim ili necim odustanes od promjena i postanes kao i svi oko tebe :( . nadam se da ovi nabrojani lijecnici nisu odustali od svojih ideja i da su zato krenuli u ovu za HR uvijete nazovimo avanturu. a za cvijene potpisujem Mariju, svaka roba ima svog kupca
Mislim da će se tamo itekako morati boriti za prirodan porod, na stranu 2000€, to ne može promjeniti mentalni sklop u glavama liječnika koji tamo rade (oni porađaju, žena ima leć, raširit noge i bit kuš), možda će malo duže poštivati neke želje, a intervencije nuditi zamotane u celofan ali, na moju veliku žalost, za pravi prirodni porod ćemo i dalje morati van Zagreba :(.
Ako se ispostavi da griješim super ali po onome što sam do sada čula ne bih rekla...