Iznenadno mi se zacrveni lice i oblije vrućina u glavi..
Ne znam kako pametnije postaviti pitanje.
Naime, tu i tamo mi veli MM - "uf, baš si crvena u licu" - i pogledam se u ogledalo i vidim da mi je lice stvarno jarko crveno, kao i dio čela. To traje 5 minuta i onda nestane. Nekako mi u isto vrijeme kad se zacrvenim bude vruće u glavi, povremeno s vrtoglavicom.
To mi bude recimo jednom dnevno kasno popodne ili navečer; ali u zadnje vrijeme bude u bilo koje doba dana (do 3 puta dnevno).
Upravo se "crveno" osjećam pa postavljam pitanje.
Nisam primijetila da je u vezi s nečim posebnim što pojedem.
Inače imam niski tlak, ali nemam doma tlakomjer da si ga izmjerim u takvim trenucima.
Što bi to moglo biti?
samo mi nemojte reći da će menopauza uskoro; imam 37 godina :mrgreen:
Iznenada mi se zacrveni lice
Citiraj:
Jučer sam posudila tlakomjer od punice, mjerila tlak i imala sam 98/69, a broj otkucaja 89
Amalthea, tvoji pritisci su suvise blizu (tzv. gornji i donji) i to je jako opasno. I puls ti je ubrzan. Zavisi koliko ti je godina, ali ako nisi u dobi za perimenopauzu, onda treba da posetis kardiologa. Moguce je da ti pritisak varira, tj. da nije stalno visok ili stalno nizak. Svakako bi trebalo otici doktoru.
Re: Iznenada mi se zacrveni lice
Citiraj:
Svetlana123 prvotno napisa
Citiraj:
Jučer sam posudila tlakomjer od punice, mjerila tlak i imala sam 98/69, a broj otkucaja 89
Amalthea, tvoji pritisci su suvise blizu (tzv. gornji i donji) i to je jako opasno. I puls ti je ubrzan. Zavisi koliko ti je godina, ali ako nisi u dobi za perimenopauzu, onda treba da posetis kardiologa. Moguce je da ti pritisak varira, tj. da nije stalno visok ili stalno nizak. Svakako bi trebalo otici doktoru.
:/
Hm... na ovo me nitko nije upozorio... 37 mi je.
Citiraj:
Svetlana123 prvotno napisa
Citiraj:
moj NORMALNI tlak je - 95/65... kad je razlika manja ili veća od 30 - ja se rušim :/
otkucaji - oko 90 u minuti... normalna temperatura - 36,3...
sve isto bar zadnjih 25-30 godina :mrgreen:
Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Hm... na ovo me nitko nije upozorio... 37 mi je.
pa to je individualno...
meni je u trudnoći bio povišen tlak, i to je varirao od 65 do 80 (donji), a gornji je čak znao natući 110 :/
doktorica mi je rekla da je sva sreća što sam donesla liste mjerenja tlaka, jer da bi mi ga dizala na carskom - a tek onda bi bilo vraga... :?