-
Upala okica ili ...?
Drage mame!
Od kad se je rodila (još u rodilištu) T ima oči pune nekakvog sekreta i krmežlji jako velikih. Sad je star 1,5 mj i to još uvijek traje. Još od rodilišta stavljam joj Tobrex kremu i kapi po preporuci pedijatra. Čistila sam čak i kamilicom i svojim mlijekom ( po preporuci patronažne) ni to nije pomoglo. Svako malo joj čistim okice prokuhanom vodicom jer jadnici se okice skroz zaljepe ako spava i pola sata. :( Zvala sam opet pedicu, al me je oredno otkantala "jer ona ima i većih problema i važnijih stvari od očiju mog djeteta". Što da radim?
-
moja mala je tako imala ali kratko.ja sam joj prala oci kamilicom i svijim mljijekom i masirala sam joj kut oka,te kanalice da to ode van.tak mi je rekla pedica..
a ta tvoja pedica je malo zivcana,ha?
:?
-
i nemoj joj vise stavljati te kreme i kapi,mozda joj je to preagresivno jer tako dugo to koristis!samo kamilica i mlijeko :love:
-
NIKAKO kamilica!
isušuje sluznicu i u čaju ostaju sitni komadići biljke koji još jače trljaju oko
briši/ispiri fiziološkom i sterilnim gazicama i svojim mlijekom
meni to što opisuješ zvuči kao suženi suzni kanalići, a i pedijatrica mi baš ne ulijeva povjerenje, mislim da se Tobrex svakako ne smije uzimati toliko dugo
idite specijalisti
-
Nemoj koristiti kamilicu.
Trebala bi napraviti bris oka, postoji mogućnost da je u rodilištu dijete pobralo neku bakteriju (često npr. klamidiju pokupe bebice u rodilištu), pa liječiti prema antibiogramu.
-
tobrex se nikako ne smije koristiti tako dugo, mislim da čak piše i u uputama da se nakon desetak dana korištenja obavezno ode oftalmologu
-
sorry, to piše u maxitrolu.
svejedno, tobrex je antibiotik i nema mi smisla da to mažete mjesec i pol, a pomaka nema.
ja bih isto napravila bris oka pa da vidite što je.
-
Ne samo da nema pomaka nego mi se čini da je još gore :(
-
znaci ne kamilica??meni je to rekla ped. :/
onda kod doktora odi nek pogleda i uzme bris ili sta vec..
nije za zezati se... :*
-
Nemoj zvati pedicu, već odi da je vidi!
-
Ne znam ima li smisla ići k njoj, najbbolje bi mi bilo otić privatno. Žali mi se susjeda da je bila s klincima u čekaoni s temp.40 a pedica je izašča iz ordinacije i rekla nek idu doma oni kojima nije hitno jer ona više ne može radit jer je ve imala 80 pacijenata, mislim ak ne trebamo ići doktoru s djecem ni ne idemo, pa ne idemo gledat nju tamo :/ .
-
pa promjeni onda pedijatricu!
-
odi kod pedijatrice, mora te primiti, ne može ona ništa riješiti telefonom
mora se napraviti bris, možda je stvarno pokupila neku bakt, još u rodilištu, možda čak i u samom porodu, a možda ima opstrukciju nazolakrimalnog kanala (spoj između oka i nosa, kojim normalno suze iz oka idu u nos, ali kad je začepljen taj kanal suze ne mogu ići u nos, posljedica su česti konjuktivitisi)
-
Moja malena ima upalu od rođenja. Sad ima tri i pol mjeseca i evo nakon buđenja gnoj, gnoj..
Prvo smo po rođenju stavljali tobrex a iza toga i bivacyn kapi. nije pomoglo, pa sam tražila uputnicu za okulisticu( preporučam Sv. Duh), pregled i bris. Postavila se sumnja na suženje kanalića a u brisu nađena bakterija. Prema antibiogramu dali ciljani antibiotik al opet u brisu pozitvna bakterija. Pa je okulistica preporučila sistemski antibiotik, a ja se s pedijatricom našla na homeopatskom lijeku i sad je malo bolje, obavezno masiram kanaliće pa se izčisti..
No, naučila sam, ne kamilica, samo prokuhana voda ili fiziološka, jedan potez od vanjske strane oka prema unutra. Jedan potez, jedna gazica( ja upotrebljavam sterilne) i bacaš.
Ako oko nije crveno, otečeno, već uglavnom puno sekreta,pa i gnojavog, vjerojatnije su kanalići.
No, svakako, kad imate toliko dugo problema odi do okuliste i napravi bris.
Ja sam išla okulistici sa njenih tri tjedna.
-
Sutra idemo pedici i tražimo uputnicu za okulista i uopće me ne zanima šta će reći, jer već sam luda od onog njenog "nije to ništa" i "nemem vremena za to" :evil: . Za Sina mi je prije par tjedana rekla da ima kozice i nakon tri dana ja čekam vodene mjehure da se to širi, temperaturu, on ništa super raspoložen, sve ko inače, dođe tata s malenim k njoj i ona će " ah nisu koze nego alergija :roll: ". A ja dijete pacala u hipermanganu... Da je bar rekla dajte mu Claritin ili Fenistil, a ne... Nego sam ju zvala da je pitam da mu to dam, a ona " pa da naravno, dajte mu" uh :evil: