Citiraj:
Dobila je 730 g i narasala 5 cm (samo ju dojim).
curica ti je dobila na tezini prosjecno, a na visini iznadprosjecno. Zanima me je li taj prirast na tezini od porodjajne ili od najmanje izmjerene tezine? Taj prirast je od izlaska iz bolnice. Pri porodjaju je imala 3910 g, a pri izlasku 3800 g.
Citiraj:
Onda sam joj pocela davati dojku svaka 3 sata i situacija se smirila.
Ovo je ritam koji si joj ti nametnula ili ona sama trazi? To je ritam koji sam joj ja nametnula, jer sam mislila da ju precesto hranim pa je onda nervozna. Isto tako moram reci da se ona nije bunila tom ritmu hranjenja.
Citiraj:
Moram napomenuti da su mi jos u bolnici savjetovali da koristim sesirice za bradavice jer su mi uvucene. Pokusali smo ih se rijesiti, ali ne ide
Ovo mozes probati rjesavati kad otkrijemo o cemu se radi. Moguce je i da su sesirici krivi za los napredak, ali bih prije rekla da je nesto drugo, zato cemo prije rjesavanja sesirica probati eliminirati druge stvari (ako se ti slazes?). Slazem se.
Citiraj:
dobila je 270 g i narasla 2,5 cm
Mjesecni minimum je 450 g, a prirast visine je prosjecan. Ali, bez panike, ako je prirast opsega glave i visine OK, sve je rjesivo.
Citiraj:
inace je izrazito nasmijana curica koja puno "prica".
Ovo je najbitniji podatak. I skoro nikada ne place, osim kad je gladna ili joj je dosadno. Voli istrazivati, a ne lezati.
Citiraj:
Ja sam se jucer pokusala izdojiti da vidi koliko mlijeka imam. I tek je onda nastala frka. Izdojila sam samo 60 ml i to dojke koja je kakti bila puna.
To koliko izdojis apsolutno nije pokazatelj kolicine mlijeka u dojkama. Izdajanje je tehnika koja se uci, a i ne postoji ni izdajalica ni nacin izdajanja koji je efikasan kao beba.
Citiraj:
Hranim ju svaka cca dva sata a po noci svaka 3 ili 4
Otkad? Gore si pisala za hranjenje svakih 3 sata. Ima li to veze s ovim:
Citiraj:
To traje zadnja dva dana, otkako sam ju pocela hraniti cesce
Da. Hranim ju cesce zadnja dva dana otkako smo bili na pregledu i vidjeli da je dobila jako malo na tezini.
Imam jos pitanje: koliko u 24 sata ima mokrih i pokakanih pelena?