Niko je 15 mjeseci star i vec 10-ak dana vodi rat sa nekim zimskim virusima i visokom temperaturom. Medjutim od jucer ima nisku temperaturu. sinoc sam mu izmjerila rektalno 36.2 :? a danas ima oka 36.5 :?
Je li to prihvatljivo? Sto se dogadja????
Printable View
Niko je 15 mjeseci star i vec 10-ak dana vodi rat sa nekim zimskim virusima i visokom temperaturom. Medjutim od jucer ima nisku temperaturu. sinoc sam mu izmjerila rektalno 36.2 :? a danas ima oka 36.5 :?
Je li to prihvatljivo? Sto se dogadja????
Ma to je skroz normalno,često se desi zbog lijekova za snižavanje koji malo previše spuste temp..treba par dana da mu se "termostat" stabilizira ;) .
Bilo je tako i mojoj kikici (17,5 mj),kod zadnje viroze..bez brige! :love:
moja cura je sinoć imala 39..nakon što već tri dana ima visoku fibru.......jutro sam joj izmjerila 34.7......prepala se...grijali je svakako i jedva joj se digla na 35.5........cjeli dan joj je takva...bila 36 u jednom trenu.....a sad je opet 35.7...........
sta činiti da joj se digne temperatura....i hoće li joj još padati??
mojoj maloj je normalna temperatura 35.4.
kad dođe do 36 imam osjećaj da gori.
i mm ima isto nisku temperaturu ko i mala.
a s čime si snižavala tmperaturu?
navodno voltaren čepići naglo snižavaju temperaturu pa mogu dovesti do podhlađenosti.
koristila sam voltaren......12.5
Radije izbaci voltaren iz upotrebe. Upravo radi ovoga što se desilo. Daj paracetamol ili ibuprofen. Ali paracetamol uvijek kao prvi izbor.
Česti su slučajevi pothlađivanja nakon Voltaren, zato uvijek treba početi sa paracetamolom, nakon toga sa ibuprofenom. Voltaren tek kao treći izbor.
Bitno je da se dijete utopli i da mu se da piti toplo kako bi se temperatura normalizirala.