Gdje najpovoljnije nabaviti lijekove u Zagrebu
Drage curke,
evo spremam se za prvi ICSI pa vas molim malu pomoć.
Dobila sam danas protokol i moram nabaviti lijekove:
Superfact spray 10 dana po 3 puta dnevno u obje nosnice
Menopur ampule (15 ampula )
Zanima me gdje najpovoljnije mogu kupiti ove lijekove (ako imate adrese ljekarni u Zagrebu), kakav račun moram tražiti radi povrata poreza, koliko koštaju ti lijekovi, dali moram kupiti i injekcije. Idem u IVF kliniku i zaboravila sam pitati dali se dodatni Ultrazvukovi, vađenje krvi itd. ekstra plaćaju ili je to u cijeni postupka?! Hvala vam unaprijed na pomoći.
Gdje najpovoljnije nabaviti ljekove
Draga moja tonili
Ja živim u Mostaru i mogu ti reći da cijene koje su ovdje u ljekarnama nisu nimalo manje nego cijene u ljekarnama u Zagrebu i ostalim djelovima Hrvatske. Kao primjer ću navesti menopur kada sam se ja raspitivala za njega ovdje po ljekarnama dobila sam informaciju da ga mogu kupiti po cijeni od 200 Kn kada preračunaš KM u kune a za ostale ljekove koji se koriste za surpresiju da ti i ne govorim. Kao prvo nemaju pojma koji su to ljekovi npr.decap. kada sam se raspitivala i ne znaju šta je to.
kada sam se u jednoj ljekarni raspitivala za gonale dobila sam informaciju da ih mogu naručiti po cijeni od 98 KM/komadu a kada to preračunaš u KN to je 362 KN, da se šokiraš naprosto. Prema tome cijene nisu nimalo povoljnije od cijena u Hrvatskoj. I još jedan primjer ja sam u Mostaru plaćala utrogestan po 65 KN a u Splitu sam zadnji put kupovala po 42 KN.
Neznam za iskustva sa cijenama koje su imale cure u Sarajevu(nadam se da će ti javiti) ali ovdje je vjeruj mi prava otimačina.Menopur u Hrvatskoj možeš kupiti po cijeni od 150-160 KN a gonale za 200-220 KN i to je puno, puno povoljnije od ovih cijena po kojima ljekarne u Mostaru prodaju ljekove koji se koriste za MPO.
Jedino je klomifen povoljnijinego u Hrvatskoj on je 25 KN.