Novo cijepivo 5u1, sta ciniti
Trebala bi roditi pocetkom 7 mjeseca, pa bi me zanimalo sta vi mislite o ovome:
E. se rodio 12.2007. Cijepili smo ga sve po kalendaru, ali smo uvijek uzeli ona cijepiva koja se placaju (ali ne 5u1, vec pojedinacno), jer se zgrazavamo od ovih nasih proizvoda cijelostanicnih virusa koji izazivaju temperature i slicno, a sa ovim po meni boljima nije imao nikakvih poslijedica. Cijepili smo ga i protiv hepatitisa, premda nije bilo obavezno.
E sad, po novom bi ova beba imala pravo na besplatni 5u1. No citala sam u Novom Listu da je bio natjecaj za to cijepivo, i prosao je opet neki najjeftiniji nas proizvod, (naravno da se drzava trudi stedjeti na onom sto poklanja). Sada se ja tog proizvoda isto bojim, jer je neki losiji jer je jeftiniji i tako (cim postoje vise njih na trzistu, a mi dobijemo nesto besplatno, imam osjecaj da se eksperimentira)...pitam se da li su moji strahovi opravdani? Jedini razlog zbog cega bi uzimala eventualno 5u1 je da se dijete manje pika, (negdje na rodi sam citala da je to 3 x cijepljenje, umjesto 12!! :shock: ), ali ako su moji strahovi opravdani mi bi bebu cijepili isto kao i E. sa ovim skupljima, pojedinacno.
Molim da tko zna mi napise nesto o tome, a ne da nastane debata za i protiv cijepljenja, mi za cijepljenje imamo svoje razloge. Zahvaljujem.