problem u dojenju ili...?!
Posto sam redovno citala ovaj forum i toliko toga saznala u vezi trudnoce,porodjaja,dojenja...,sad kad imam jedan problemcic,odlucila sam se da to podelim sa vama i poslusam koji pametan savet :)
Moja bebica je stara 7nedelja,od rodjenja je dojim i osim prvih par dana u porodilistu,nisam imala problema sa bradavicama.Posto sam prvih par nedelja bila sama(neupucena),nisam se redovno izmuzavala,tako da kad mi je mama dosla da mi malo pomogne,zaprepastila se koliko su mi bile tvrde dojke i pune kvrzica.Uz masazu("mucenje"),posle par dana sam ih razbila i sve je bilo ok.
Od pre neki dan sam videla da se opet na svakoj dojci,u donjem delu pojavila kvrzica koja je bolna(ne nosim cak ni brus,ne znam sta je moglo da doprinese?),ja sam opet pocela da masiram posle podoja(a i u toku se gnjecim),ali jedva da iscedim koju kap mleka kad pritiskam tu gde je kvrzica :(
Beba dobro napreduje,ima 4900g(na rodjenju je imala 3620g),ali primetila sam da posle podoja mi bude nervozna,zaspi tek za 1-2h,pa se bojim da li ima dovoljno mleka(iako kad se izmuzem posle podoja ide dosta mleka) :?
ocajna sam,pa vas molim za savet!