Bili smo danas s djecom na prekrasnom izletu u Trakošćanu i Varaždinu. Tamo smo naletjeli na entomološku zbirku, naravno, zatvorenu. Moj Buboljub je navalio da što skorije idemo tamo, pa me zanima kakav je muzej. Je li tko bio tamo?
Printable View
Bili smo danas s djecom na prekrasnom izletu u Trakošćanu i Varaždinu. Tamo smo naletjeli na entomološku zbirku, naravno, zatvorenu. Moj Buboljub je navalio da što skorije idemo tamo, pa me zanima kakav je muzej. Je li tko bio tamo?
Kaj nitko nije bio tamo? Varaždinke? Tatek?
http://mdc.hr/varazdin/hr/3-entomoloska.html
Eksponati su stvarno super (ako voliš kukce, naravno).
evo, možeš i tu pogledati malo kak neke zbirke izgledaju.
postav je stvarno dobar, može se svašta vidjeti, imaju i audio vodiče, info točke, pa audio dio s kvizom prilagođen djeci, i zvukovima iz prirode.
po novom su napravili i razne makete da ih slijepe osobe, ali i svi ostali mogu opipati.
u svakom slučaju meni to tam izgleda stvarno stručno i jako, jako zanimljivo!
Hvala cure. Vidim da je lijepo uređeno, ali onako, po starinski, bez puno interakcije. Nema veze, mom Buboljubu odgovaraju i ovakve sustavne klasifikacije. Svakako idemo!
moj sin je bio sa skolom prosle godine, i dosao je doma zadovoljan. Skrt je bio s rijecima, tak da ne bih se usudila reci da je dosao doma odusevljen...no sigurno nije bilo lose iskustvo! :mrgreen:
Zdneka, taj muzej je tako nešto prekrasno i lijepo uređeno da je to nevjerojatno! Nema veze što nema puno interakcije, toliko su se potrudili, da je i samo gledanje neopisiv dozivljaj! Nisu samo kukci propiknuti sa iglicama, napravljeni su predivni gipsani odljevi njihovih kućica, izlozene su kore drveta koje su kukci izgrizli, njihove bušotine, rupice, saća, kukuljice, ličinke u svim stupnjevima razvoja. Pogledaj tu na linku entomološki odjel ove slike, vidiš kako su drvene ladice, a u doljnjem redu su pod staklom prikazi pojedinog staništa ili dijela staništa, ma divno divno. Meni se tako svidjelo da sam organizirala cijelu lijenu familiju da se nadjemo u subotu i odemo tamo i na povratku na ručak u jedno seosko gospodarstvo, dogovorila meni za 17 ljudi, veselila se mjesecima i par dana prije dana D samo malo nazvala u muzej da nas najavim i imala šta čuti: Digli su krovište muzeja! Preuređenje! i sve propade i bila sam žalosna ali to je bilo prije par godina, i sad ću ih uskoro sve opet mučiti da odemo tamo. Svakako otiđite, uživati ćete. Moj sin ima 2 i pol godine i on će uživati
Ružice, baš ti hvala! Već sam odlučila da ćemo ići, ali ovaj tvoj oduševljeni opis mi je još jedan motiv više!
Bili smo, muzej je otvoren, prekrasno uređen, zbirka je bogata i odlično postavljena. Djeca su bila oduševljena. Bili smo jedini posjetitelji, pa je M. je, uz dopuštenje, napravio i vlastitu foto-dokumentaciju. Kupili smo mu i CD na kojem već naveliko radi. Preporučujem svima. Kažu da će uskoro prijeći na ljetno radno vrijeme, to jest da će i subotom i nedjeljom raditi do 19.00. Za sada rade do 13.00
Super, hvala Zdenka, odmah se bacam na organizaciju izleta!