Teta čuvalica- spremačica
Moje trojke imaju 4mjeseca i 21 dan. Možete pretpostavit koliko ima posla s njima i oko njjih. Pomaže mi mama. Ona će bit s nama negdje do 01.04. a onda se mora vratit svojoj kući na jug. Već me hvata panika zbog toga. Zbog toga smo odlučili nać ženu koja će nam pomagati oko njihtroje i kućanskih poslova. To kućanski poslovi sam mislila jednom tjedno očistit kupaonicu, kuhinju, 2 puta tjedno skuhat ručak, prebrisat prašinu, peglanje dječje robice a naše samo ono što se stvarno stvarno mora ispeglat.
Imam nekoliko pitanja.
1) Koliko vam je trebalo da nađete osobu za pomoć?
2) Kad vam ujutro žene dolaze i do kad budu? MM odlazi od kuće oko 6.30 a najranije kući može biti u 17h. Zasad se najprije budi L, oko 6-6.30 a A i K budim iza 7h. Prije bolnice su se znali budit oko 7-7.30.
3) Čime ste se rukovodile pri odabiru žene?
4) Ja razmišljam da mi žena bude od nekih 7.30 do 17h. Koliko bi to trebala platit, a da to bude jedna realna cijena, ni premalo ni previše.
Imam milijun pitanja u glavi....
Re: Teta čuvalica- spremačica
Citiraj:
adriana prvotno napisa
Moje trojke imaju 4mjeseca i 21 dan. Možete pretpostavit koliko ima posla s njima i oko njjih. Pomaže mi mama. Ona će bit s nama negdje do 01.04. a onda se mora vratit svojoj kući na jug. Već me hvata panika zbog toga. Zbog toga smo odlučili nać ženu koja će nam pomagati oko njihtroje i kućanskih poslova. To kućanski poslovi sam mislila jednom tjedno očistit kupaonicu, kuhinju, 2 puta tjedno skuhat ručak, prebrisat prašinu, peglanje dječje robice a naše samo ono što se stvarno stvarno mora ispeglat.
Imam nekoliko pitanja.
1) Koliko vam je trebalo da nađete osobu za pomoć?
2) Kad vam ujutro žene dolaze i do kad budu? MM odlazi od kuće oko 6.30 a najranije kući može biti u 17h. Zasad se najprije budi L, oko 6-6.30 a A i K budim iza 7h. Prije bolnice su se znali budit oko 7-7.30.
3) Čime ste se rukovodile pri odabiru žene?
4) Ja razmišljam da mi žena bude od nekih 7.30 do 17h. Koliko bi to trebala platit, a da to bude jedna realna cijena, ni premalo ni previše.
Imam milijun pitanja u glavi....
Adriana, nisam još našla, ali sam pokušala preko Uspinjače. Tamo je princip platiš 700 kn i onda ti oni naprave uži izbor i pošalju 2-3 osobe na intervju, ako te ne odgovaraju krećeš dalje. Ja sam sad za roditi (jedno djetešce), ali kako imam probleme s kukom isto sam tako zamislila da mi ta osoba bude pri ruci za razne stvari - od skuhat ručak, otići u samoposlugu, pomoć stavit kolica u auto itd. - da bude netko samnom u stanu paralelno dok mi muža nema, da nisam sama. To je kao ispao njima problem, da je to puno šariolikih poslova i da će se žene manje rado toga prihvaćat nego da budu same u kući s djecom i sl., kao i da je to puno vremena itd. Rekli su da ispod 4.000 kn ne razmišljam, ali da je to stvar dogovora mene i te osobe. Tražili su od mene da dođem do njih pa da mi naprave profil, ali isto me uputili da je prerano da to radim prije poroda, jer ja računam da će mi pomoć trebati mjesec, mjesec i pol nakon poroda pa nadalje, a da je to onda sad prerano za počet tražit jer nema smisla počet potragu više od mjesec unaprijed, budući da osobe koje su na tržištu očekuju isplatu i posao čim prije.
Razni moji kolege su mi hvalili Uspinjaču za razne usluge - od njege terminalnih bolesnika, teta čuvalica, teta za kuhanje i sl. Po djelatnicima iz Uspinjače, dovoljno je započeti potragu mjesec dana prije početka angažmana te osobe.
Čime bih se ja rukovodila - s obzirom da sam ja zamislila da ta osoba bude uz mene u stanu - vjerojatno time da mi je nenervirajuća (to meni znači da nije prebrbljiva, da nije prešefovski raspoložena, da ne komplicira s pitanjima, potpitanjima, da ne sipa neželjene savjete, da je od riječi, a neko picajzliranje oko odrađenih zadataka - speglala ovako ili onako, skuhala ovako ili onako - meni bi osobno bilo manje bitno). Što bi mi teže išla potraga, to bih, naravno, vjerojatno smanjivala kriterije, ali neki glavni bi mi bio da mi kao karakter legne.
Sretno!