Agresija prema životinjama
Pretražila sam forum i nisam nigdje našla ovakvu temu. Sad ako ona ipak postoji, ispričavam se unaprijed.
A ako ne postoji, pitam se zašto ne postoji? Je li to toliki tabu ovdje? Mislim znam da je ovo forum o djeci i roditeljstvu, a ne o životinjama, ali ovakve stvari itekako govore puno i o djeci, i o odgoju i o roditeljima.
Oprostite mi unaprijed ako malo zvučim ljuto, ali i jesam ljuta! Jer nigdje ne vidim da se spominje današnji slučaj koji je osvanuo u medijima- gdje su dvojica derana od 12 i 13 godina zapalili mačku i sve to snimali mobitelom i hvalili se prijateljima. Nažalost, to je samo novi slučaj, a bilo ih je još takvih hrpa! Koliko tek takvih stvari niti ne dospije nikada u medije?
Veći su problem pseća govna i o tome postoji 20 tema na forumu! I vjerojatno milijun prijava policiji zbog ne kupljenja istih.
Strašno!
Bila sam i ja dijete, ali nikada nisam naudila niti jednoj životinji....na bilo koji način, a kamoli na ovako brutalne načine.
I pitam se što dovodi tu djecu do takvog čina? Pitam se, što će tek činiti kad odrastu?! Jer ako je jedno dijete (koje bi trebalo biti još nevino i neiskvareno) sposobno ubiti životinju iz zabave, bijesa ili tko zna čega, mučiti životinju i iskaljivati se na njoj, što će tek činiti kad odraste?
Kod mnogih najokrutnijih ubojica se spominje da su u djetinjstvu mučili i ubijali životinje...konkretno su danas na TV-u spomenuli serijskog ubojicu Teda Bundyja, ali ima tu još mnogo njih koji su tako počeli.
I mene iskreno zanima što biste vi poduzeli da vaše dijete to napravi? Da li biste se oglušili na to "jer je to samo jedna nebitna životinja" ili biste poduzeli neke mjere da do toga više ne dođe?
I još jedno pitanje- mislite li da je prijava roditelja policiji dovoljna kazna i da nešta mijenja kod te djece? Ili bi se toj djeci trebalo pomoći na neki drugi način?
Ne znam kako vi na to gledate, ali po meni svaki živi stvor na ovom planetu ima pravo na život i ovakve stvari su mi strašne! I baš zato što volim djecu, ne želim ih gledati u ovakvim pričama! :(
Re: Agresija prema životinjama
Citiraj:
Ninči prvotno napisa
A ako ne postoji, pitam se zašto ne postoji? Je li to toliki tabu ovdje? ! :(
evo sad postoji :P
ovdje ima samo jedan tabu: reklamiranje adaptiranog
Re: Agresija prema životinjama
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Citiraj:
ninet prvotno napisa
Citiraj:
ronin prvotno napisa
Ne bih htjela generalizirati,prizivam u sjećanje neke slike iz djetinjstva(jadna gatalinka kojoj je moj znatiželjni susjed šibicom palio ruke i noge),no čini mi se da su iživljavanju nad životinjama skloniji dječaci? Ili se varam? :/
Pa ne varas se....I izivljavanju nad ljudima su skloniji muskarci....
možda zato jer je naša sredina sklonija "grubom" odgoju dječaka? ne na ruke, ne smije ga se puno maziti da ne ispadne pe***r .... što prije odbiti od sise da se ne veže uz mamu ....
Stvarno, moguće je da je to razlog :( Uglavnom, nisu kriva ta djeca, nego naš mentalitet i kućni odgoj- to je činjenica.
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Citiraj:
Ninči prvotno napisa
A ako ne postoji, pitam se zašto ne postoji? Je li to toliki tabu ovdje? ! :(
evo sad postoji :P
ovdje ima samo jedan tabu: reklamiranje adaptiranog
:lol: dobro je ovo znati :mrgreen: