HITNO- MIRENA I DUGOTRAJNA I OBILNA KRVARENJA
Stavila sam IUS Mirenu prije tocno mjesec i pol i jos mi nisu prestala krvarenja. Procitala sam u uputama o nekakvim tockastim krvarenjima ali ovo sto meni ide ne lici ni na kakve tockice, vise na obilno krvarenje. Moja ginekologica mi je vec dvaput na telefon odgovorila da je normalno krvariti prvih mjesec dana nakon umetanja i da ocekujem svasta, ali vec je proslo mjesec i po a ja vise uopce ne znam kad sam dobila zadnju mengu ni kad je zavrsila (i je li uopce zavrsila) jer krvarim neprestano vec mjesec i pol. Razmisljam da je izvadim, ali ljuti me sto sam je platila 1200 kn i nemam nikakvu alternativu (pilule ne smijem radi bilurubina) a obicnu spiralu vise ne bi stavljala ni u ludilu. Zato, molim sve koji imaju iskustva s IUS Mirenom da mi odgovore na sljedeca pitanja:
1. koliko im je trajalo krvarenje nakon umetanja (da li je bilo kontinuirano ili u navratima).
2. Koliko im traju menstruacije?
3. da li imaju nekih drugih smetnji ili nuspojava?
Zahvaljujem se na odgovorima.
2.
Re: HITNO- MIRENA I DUGOTRAJNA I OBILNA KRVARENJA
[
1. koliko im je trajalo krvarenje nakon umetanja (da li je bilo kontinuirano ili u navratima).
2. Koliko im traju menstruacije?
3. da li imaju nekih drugih smetnji ili nuspojava?
Zahvaljujem se na odgovorima.
2.[/quote]
Moja priča je ista kao tvoja:bilerubini, spirala nikad više.
Mirana ti je super osim prva 2-3 mjeseca. Imaš osjećaj da stalno imaš menzis. Kasnije je super nema bolova i pms-a kao kod spirale, menzis traje 3-4 dana sa NORMALNIM krvarenjem. Postoje ti tablete koje ti zaustave to krvarenje. Konzultiraj se s ginekologom, jer sam zaboravila kako se zovu.