Ja imam svaka 4 tjedna, ali je kod dr. tolika gužva da se naručujem za 4 tj. i par dana. sad me to malo brine, jer sam u 29.tjednu i čitala sam da bi trebala sad svaka 3tj, a baš me zanima kako će ona sa svojom gužvom to izvesti.
Printable View
Ja imam svaka 4 tjedna, ali je kod dr. tolika gužva da se naručujem za 4 tj. i par dana. sad me to malo brine, jer sam u 29.tjednu i čitala sam da bi trebala sad svaka 3tj, a baš me zanima kako će ona sa svojom gužvom to izvesti.
ja sam preglede stalno imala svaka 4 tjedna ako je sve bilo u redu. jedino ako joj je nešto bilo sumnjivo onda bi me naručila ranije. da li je kod tebe do sad sve bilo u redu?
Moj gin naručuje svake 2 sedmice u prvom tromjesečju, svake 4 u 2 i pola trečeg, pa kako se termin bliži sve češće (to mu je neki austrijski raspored). Mislim da je kontrola jednom mjesečno uz urednu trudnoću sasvim dovoljna, s tim da ti gin bude na raspolaganju (telefonom ili uživo) za bilo kakav problem ili pitanje.
ja ozbiljno razmišljam da u slijedećoj trudnoći odem na minimalan mogući broj pregleda, prvi sa 8-9 tjedana i onda kada on naruči za 4 tjedna ponovo ja dodjem za 5, tako svaki put, i tako svedem broj pregleda na minimum (naravno ako ne bude nekih problema).
U prošloj trudnoći su me "čačkali" svako malo, za mene prečesto, pa razmišljam da su i ti prečesti pregledi krivi za moju "rizičnu" trudnoću.
Moja narucuje svaka 3 tj. ali sam se ja izborila da to bude malo rjedje.
Ako je sve u redu, ne moraš ići svaka tri pred kraj trudnoće. Mene je moja gin uvijek naručivala svaka 4, a jednom sam došla i nakon 5 i pol tjedana, jer su bili blagdani. Jedino sad pred kraj u bolnici idem svaki tjedan.
Isto kao Emira razmišljam je li to baš nužno svaka četiri tjedna, ako je sve u redu. Još svaki puta i uzv... :/
mene svakih 6 tjedana, to mi je ok iako razmisljam da mi niti toliko ne treba. sad sam 32 tjedna. ne volim kad me cacka vaginalno, iako nije grub i gotov je za 30ak sekundi.
najbolje bi bilo jednom na pocetku, jednom u sredini i jednom na kraju :mrgreen:
ja sam naručena za tri tjedna a dalje ćemo vidjet...biću 32.tj tada...
xCitiraj:
mikka prvotno napisa
cure, da li netko zna da li trudnice koje imaju serklažu također pregledavaju vaginalno???
Moj naručuje svakih 3 tjedna. U prvoj trudnoći mi je bilo to Ok jer me stalno nešto brinulo, pa bi se umirila nakon pregleda. Ovaj put mi to ide na živce, ni ne okrenem se i 3 tjedna su iza mene. Često mi je to, ali još malo...
Ja idem svaka 3 tjedna , i to zato što sam uz pomoć inseminacije ostala trudna nakon 6 godina pokušavanja(prirodnim putem). Zato me doktorica radije češće naručuje zlu ne trebalo, i iskreno drago mi je da je tako ! :D
otrpilike jednom mjesečno (kojiput za 4 tjedna kojiput za 6), al nikad ne budem unutra manje od sat vremena jer stvarno sve obavim.
dosad svaka 4 tj. (3 pregleda, tadnji u 16. tj.), obzirom da je sve ok :D naručila me tek za 6 tj.
od početka trudnoće svako 4 tjedna, zadnji put bila u 31 tjednu i tada me naručila za tri tjedna.Vidjet ćemo kako će dalje. Meni ne smeta česti pregled nego što me svaki put stavi na UZV, a trudnoća uredna.
Je li kod vas UZV tako čest. I naravno ginekološki pregled svaki put ali samo nekoliko sekundi.
na prvom ultrazvuku bila u 3. mjesecu.
na prvom pregledu tek u 6. neodgovorno ali bilo je ljeto pa ispiti...
od 36. tjedna svaki tjedan, od 39. do poroda svaka 2 dana
moja isto svaki put radi uzv i vaginalno samo kratko. isto mi je to onak :roll: ... ne znam. pročitah negdje da vani trudnice vaginalno ni ne pregledavaju, samo uzv (Vel.Britanija, USA)...Citiraj:
paid prvotno napisa
Slažem se, ak je trudnoća uredna, kaj svaki put mora upaliti onaj ekran i grijati moju bebu... A opet, nisam dovoljni stručnjak da joj argumentirano proturječim. Kažu, nije štetno...
Ja sam pitala za taj vag. UZV zašto ga rade, pa sam dobila odgovor da jedino tako precizno mogu vidjeti promjee na cervixu. Koliko je dugačak, da li se otvara, ...
matsa razmišljam kao i ti u potpunosti. Čak sam ja nju i davila s tim a ona kaže da je sigurno u potpunosti.
Nekad mi se čini da bez veze mučimo svoje bebice, a nekad da je bolje da se sve kontrolira za svaki slučaj.
Tko to zna.....
uzv je navodno usao u masovnu upotrebu bez ikakvih ispitivanja kako djeluje na plod i je li siguran. ja ga bas ne preferiram, ok mi je 2-3 puta max i to nakratko, iako mi se i to nekad cini puno.
doktor mi kontrolira trudnoću od 8 tjedna - i pregled i UZV. Do 21. tjedna me je naručivao svaka 4 tjedna, a sada (27. tjedan) sam na tri tjedna budući da mi je beba jako nisko pa je njegova preporuka da bolje da malo češće kontroliramo situaciju nego da ne daj Bože zakasnim sa reakcijom i dođe do preuranjenog poroda.
ja sam trebala na pregled prošli tjedan, ali nikako mi se ne ide...dr je prekrasna i nježna, ali me hvata jeza od onog stola, pregleda i svega ostalog. najrađe bi samo na trbušni uzv na 2 min i bok, nema me... užasno mi to sve ide na živce...
Zdravo, devojke. Ja sam 19. nedelja trudnoce. Na preglede idem jednom mesechno, shto ce reci da i na UZ idem jednom mesechno, nisam josh chula da shteti, a ja se svaki put radujem, jer cu videti svoje zlato, i tek tad sam mirna da je sve u redu :heart: