Upala pluća kod 13-mjesečnog djeteta
Ovako, malo je duža priča, ali me jako zanimaju vaša iskustva i mišljenja.
Malena (13,5 mjeseci) mi od subote svakodnevno ima visoku temperaturu do 40 i spušta se samo s Voltarenom. Bili smo kod pedijatra u dva navrata i svaki put je dijagnoza bila gripa, a pluća čista. Inače od prošlog ponedjeljka je cijelo vrijeme na Cefiximu radi upale grla i kašlja. Baš zato što temperatura nije padala usprkos antibiotiku svi smo mislili da je gripa. Jučer (5. dan) nas hitno šalju na Kantridu i tamo smo vadili krv: CRP 52,5, L 19, sedimentacija 97, urin uredan. Šalju nas slikati pluća (nema radiologa za očitati sliku), ali dežurna doktorica kaže da joj se čini da je to lagana upala pluća i zaprimaju nas u dnevnu bolnicu. To znači da dolazimo samo na terapiju i pregled. Jučer smo odmah dobili 1. dozu. navečer je opet zakurila do 39 pa sam joj u 21.30 dala 1/2 Voltaren čepića i od onda kuc, kuc, kuc nema temperature.
Danas smo bili po drugu dozu i dok koja ju je pregledala kaže da se upala pluća vidi iz aviona i čuje kad se sluša stetoskopom.
Evo, mene zanima kako je moguće da dva doktora tvrde kako su pluća čista, a onda ona kaže kako se sve čuje.
Umirem od straha da mala mišica neće imat kakvih posljedica od tako visoke temperature. Srce mi se kida kad je vidim kako je blijeda i bezvoljna . Inače su nam rekli da mora puno piti, a nije neki ljubitelj tekućine. Cica je naravno zakon, ali nije dovoljna. Kako da je natjeram da pije?
Da li ima netko da ima iskustva s upalom pluća kod tako malog djeteta?