Re: jer vam čudno biti mame?
Moje sunceko ima 6mj:-)))) Da,malo je duze trajalo,ali sada je to potpuno druga prica od poroda. Pa ipak se jos ponekad pitam dali je to sad prva ljubav ili je to zato sto se mora tako i ocekuje od mene...Pretpostavljam da je uzrok tome dosta teska situacija kod mene i M.M. sto se tice mnogih stvari da ne spominjem presing sa strane roditelja i zahtjeva sa svih strana i puno puno stresa u braku i tokom poroda (ne nasom krivnjom). Nisam imala bezbriznu trudnocu u kojoj sam mogla uzivati i mislim da je psiha napravila svoje. Oduvijek sam slusala price kako je porod tezak ali kad dobijes to malo sunceko zaboravis sve na svijetu i ono ti je ISTOG TRENA sve na svijetu. Ni ja nisam plakala kada sam je prvi put ugledala,nije me preplavilo mnostvo emocija dotad nevidenih,a u bolnici sam dozivjela puno neugodnih komentara sa strane sestara jer im je bio "los dan". I to mi je uzasno tesko palo,pitala sam se sto samnom nije u redu,zasto ne placem od srece i zasto jos uvijek imam potrebu za nekim stvarima kojima mozda nebi trebala.. Hocu li biti dobra majka i voljeti curicu najvise na svijetu i hoce li to ona osjetiti...Dragi mi je bio tu velika podrska i uvjeravao me da ne moze zamisliti bolju majku i zenu svog djeteta i svakodnevno argumentirao to sa sto primjera sto i kako radim i brinem o njoj...Danas nam je dosta lakse,puno manje stresa nego prije i stvari se polako slazu na svoje mjesto,a moja mala suncica mi se svakodnevno sve vise uvlaci pod kozu i ne mogu zamisliti da smo bez nje...