Zanima me koje su indikacije za primjenu humanog korionskog gonadotropina (Choragon, Ovitrelle, i sl.) nakon ET? Može li netko pojasniti?
Printable View
Zanima me koje su indikacije za primjenu humanog korionskog gonadotropina (Choragon, Ovitrelle, i sl.) nakon ET? Može li netko pojasniti?
Ja ti baš ne bih znala znanstveno to pojasniti ali onako čisto laički evo moje mišljenje. S obzirom da kad dođe do prirodne trudnoće tijelo samo počne proizvoditi taj hormon onda je logično da ukoliko se radi o MPO daju te injekcije kako bi isti hormon "umjetno" ubacili u tijelo.
Možda neko drugi zna bolje! :)
navodno podrška žutom tijelu, makar ako ti jajnici tendiraju hiperstimulaciji primjena choragona nakon et-a bi mogla pogoršati stvar-nadam se da kod tebe nije tako.
Kao što vidite u potpisu, ja još nisam dogurala do IVF-a, ali se nadam da ću uskoro pa već dugo čitam sve o protokolima i sve me to zanima, eto, znatiželja :mrgreen:
oprosti, nisam čitala potpis :oops:
da, dobro je raspitati se unaprijed.
mislim da samo na vv imaju običaj davanja hcg-a nakon et-a
sretno ti bilo!
nemreš sve naštrebati unaprijed ;-) ne bude ti zanimljivo :-)
sad tek vidim da čekaš rezul.
pa daj onda misli kako nećeš na ivf-nemoj odmah otpisivati ovaj aih.
rvukovi2, ja štrebam (takva sam po prirodi), a daj Bože da mi sve to što sam naštrebala ne ustreba i da uspijem s AIH :)
Hvala za odgovor :love: