U pripremama za Uskrs, imam jedno pitanje - znate li da li se kod nas mogu kupiti bijela ili barem što svjetlija jaja? Hvala.
Printable View
U pripremama za Uskrs, imam jedno pitanje - znate li da li se kod nas mogu kupiti bijela ili barem što svjetlija jaja? Hvala.
svjetlija=svijetlija :roll:
Ne znam zašto ti trebaju bijelajaja, pretpostavljam da misliš da će se bolje obojati. Moje iskustvo: što tamnije jaje - to bolje prima boju.
jednom sam našla na netu hrpu recepata za prirodno bojanje jaja, ali mi ni jedan nije uspio, zaključila sam da je problem u tome što jaja kod nas nisu bijela kao u USA. Pa logično da ga malo trave neće obojati u zeleno kad je boja ljuske smeđa :/
sviđaju mi se dvobojna jaja, npr. bijelo- narančasto, bijelo-zeleno, pa zato pitam... također, sviđaju mi se pastelno obojana, a to baš i ne mogu dobiti od prirodno smeđih i sl. jaja ili ...?
Nemam pojima ustvari. Ja sam jaja bojala jedino s lukom jer mi to uvijek super uspije. Žuti luk i ljubičasti luk (to su dvije boje jaja), travica za dizajn ili umotam jaje u ljusku od luka za mramorni izgled.
I tak svake godine-fakat sam dosadna.
Ne znam koliko imaš strpljenja.
Lani sam u vodu u kojoj sam kuhala jaja
dodala puno više octa nego inače.
( ocat i sol u vodu- navodno manje pucaju)
Onda kad su se skuhala, taj vanjski sloj smeđe boje
se je počeo ljuštit pa sam jedno po jedno jaje
trljala krpicom i skidala tu boju.
Nakon toga su bila skroz svijetla.
A trebala su mi što svjetlija jer sam crtala voskom i bojala
u slojevima.
Ja bila zadovoljna.
Samo da je gnjavaža - je
:mrgreen:
hvala skviki :) ne znam baš hoću li imati strpljenja, ako da, javim se s rezultatima.
i ja sam u potrazi za bijelim jajima! jedino sto ti mogu savjetovati su guscja jaja kojih bude na placu neposredno prije uskrsa, velika su, bijela i jako dekorativna.
ovisi sto hoces postici... za jako svjetle njezno pastelne boje ne mozes upotrijebiti tamna jajaCitiraj:
Ne znam zašto ti trebaju bijelajaja, pretpostavljam da misliš da će se bolje obojati. Moje iskustvo: što tamnije jaje - to bolje prima boju.
podižem ovu temu, ako netko nađe bijela jaja, neka javi! :) bojala bi ih sa kupusom, a to se na smeđima baš ne vidi
vidi jel kod vas ia tukina jaja, su ti možda ta prepjegasta?
Pačja jaja imaju bijelu ljusku - uvijek ih kupujem za Uskrs. na zagrebačkim placevima ih ima, za Split ne znam
Bijela jajca u Konzumu od danas, 6 kom=7,99 kn.
Da bi prirodne boje bolje primile, u vodu u kojoj se kuhaju jaja s travama-lukom-ciklom-blitvom treba staviti alkoholnog octa- odokativnom metodom.
to zmajice! :kiss:
:-D
Ne znam sjeća li se tko reklame za Aquafresh koja je išla 90ih. Ugl. kao klinka sam stavila pastu na jaje ko u toj reklami, i ujutro sam oribala smeđu prirodnu boju jaja.
inače, kaže meni mama da u njenom djetinjstvu, kad su imali autohtone koke u dvorištu, sva su jaja bila bijela, tek su kasnije kupili koke koje nesu smeđa jaja i nesu ih puno više.
a ja sad moram u Konzum po bijela jaja!
ima ona tema o domaćim proizvodima - ja kupujem domaća jaj i da nemaju smeđu ljusku, ali nemaju niti skroz bijelu - mislim na kokošja. I dalje pišem da pačja imaju bijelu ljusku i kaj je najbolje, puno čvršću, pa su pisanice ljepše, a i lijepa su ako se ispušu - dok su klinci bili maniji, stalno su ih šarali za Uskrs