Da li netko zna gdje mogu kupiti trajnice vrijesak. Ajmo slavonci pomagajte , Pevec, Baumax, vrtni centar Osijek nemaju. Trebam veće količine i dvije vrste po mogućnosti. Poželjno je da su rasadnici u Osječko-baranjskoj županiji.
Printable View
Da li netko zna gdje mogu kupiti trajnice vrijesak. Ajmo slavonci pomagajte , Pevec, Baumax, vrtni centar Osijek nemaju. Trebam veće količine i dvije vrste po mogućnosti. Poželjno je da su rasadnici u Osječko-baranjskoj županiji.
kalimero, trebalo bi ga biti u MBM-u.
ako ima, ja ti kupim i pošaljem po anchie za Uskrs, važi?
apricot:
Joooj, puno ti hvala na dobroj volji, ali ja toga trebam puno ( 70-80 kom.) To ti moji ne bi mogli prevesti iz Zgb. Moram naći bliže pa da sami kolima odemo.Citiraj:
kalimero, trebalo bi ga biti u MBM-u.
ako ima, ja ti kupim i pošaljem po anchie za Uskrs, važi?
Došla sam do nekog broja, možda mi naruče preko Plodina, pa preuzmem kod nas.
Još jednom velika hvala :*
pa reci im da kupe kamion!
to ti SVOJOJ mami reci :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Naši kumovi su prošle godine posadili valjda 300 sadnica.
Ako se dobro sjećam, kupili su ih negdje u Slavoniji i ako ti ta info još treba, raspitam se.
moja mama ne sadi vrijes.Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
nego maćuhice i jaglace :P
A i moja ce ako ne nadje vrijesak :lol: :mrgreen:
lara01- može informacija od kumova i molila bi da ih pitaš na koji razmak se sade :* . Znam da ih je lane imao Pevec i Baumax cijelo čudo. Ako ne nađem vrijesak, rješiti ćemo to i bez njega. Anchie76 ne mora kupovati kamion za dolazak u Slavoniju, jer jadana ja ako on mora imati i povratnu turu. :lol: Skupo bi me koštalo to cvijeće :lol:
Dosta ja maltretiram svog starog po pitanju cvijeća, pa nećemo još nekog opterećivati.
Anchie76 se nada da ću se opametiti po pitanju cvijeća, ali došla sam do godina ali pameti ne :lol:
Kalimero, oprosti na čekanju.
Bili smo svi bolesni doma pa me nije bilo na forumu.
Sada sam poslala kumu mail, pa ti javim odgovor.
Ma nema frke, ovih dana nisam ni ja bila na forumu, i ja sam u frci i na poslu i kod kuće.
Bitan mi je razmak biljaka, našla sam da je to 30 - 50 cm. Po tom razmaku sam naručila broj biljaka, ali još nisam dobila. Ako i dođe, sadit ću poslije Uskrsa.
Hvala na trudu. :*
Sadnice smo kupovali kod jednog tipa u Ivanić gradu koji ima 4 plantažna nasada, a sade se na razmak 3-5 m kako tko želi ili ima prostora, sade se dvogodišnje sadnice (mogu i manje ali su puno osjetljivije), trebalo bi ispitati zemlju i prije sadnje dati ju na analizu, dodati zemlji prihranu koja joj fali i preorati prije sadnje, a najbolje je saditi u jesen. Ima toga još puno, a cijena sadnice ovisi o količini koju kupuješ, starosti sadnice i naravno kak se pogodiš, ali ne vjerujem da će ih igdje naći spod 10-12 kn. U rasadniku u Zagrebu su bile preko 20 kn.
Evo, kopiram mail koji sam dobila.
:*
lara01 hvala i :*