-
razlike HSS i HSG?
zdravo svima....
Ima li neko iskustvo sa HSS ? ZAPRAVO NEZNAM TACNO STA JE TO ,OTPRILIKE SU MI OBJASNILE DA JE NEKA VRSTA hsg (nesto kao ultrazvuk) mozda i gresim. molim vas ako neko moze neka mi objasni o cemu se radi i koja je sigurnija metoda dali je to HSS ili hsg? HVALA
-
Ja sam radila HSG, ovo drugo ne znam što je.
U Rijeci nakon postupka prenoćiš u bolnici.
Sam postupak: vaginalno ubrizgaju otopinu koja služi kao
kontrast i tada se slika rendgenom.
Ako su jajnici prohodni postupak nije bolan.
Moji su bili skroz začepljeni, pa je bilo bolno.
To ti je moje iskustvo od prije 3 godine.
Nadam se da sam pomogla :*
-
Nisam sigurna ali prepostavljam da je razlika u metodi. Naime može se napraviti ultrazvučno ili rentgenski. Postupak je koliko znam isti kao što je Skviki napisala. Za ultrazvučni kažu da je sigurniji jer između ostalog nema mogućnosti interakcije kontrastnog sredstva i X-zraka, a što se dijagnsotičkih mogućnosti tiče nisma naišla na podatak da se bitno razlikuju. Ali već će se veteranke javiti koje to znaju do u detalje!
Sretno! :love:
-
Imaš HSG UZV i HSG rentgenski (kao što je mummys rekla)
HSS je hrvatska seljačka stranka :lol: Kaj sam raspoložena za sranj...
-
onda sta je bolje uraditi? HSS ako sam razumela ti je obicno eho ( mislim da nije nesto precizno) a HSG je ubrizgavanje kontrasta ( sto mi lici kao sigurnije) neznam valjda ce se javiti neko ko je to uradio
-
Lila imaš puno toga napisano o UZV i RTG HSG-u. Probaj malo ukucati u pretražnik. Ja sam bila na RTG HSG jer je tu pretragu tražio moj doc i rekao da je ona preciznija od UZV, a kako je i sama otopina koja se ubrizgava gušća kod RTG HSG-a onda ima i bolji terapeutski učinak. Pitaj svog doktora pa vidi koju on pretragu točno traži.
-
andreja hvalati prvo sam probala tamo na pretraznik i nasla sam sve o HSG TAKO DA MOGU I ISPIT DA POLOZIM NA TOGA :D AL NEMA NISTA ZA hsg :( ENYWAY ....
-
andreja hvalati prvo sam probala tamo na pretraznik i nasla sam sve o HSG TAKO DA MOGU I ISPIT DA POLOZIM NA TOGA :D AL NEMA NISTA ZA hsg :( ENYWAY ....
-
Ako sam dobro razumjela, obje navedene kratice su metode prohodnosti jajovoda. Razlika između navedenih metoda je u tome da se HSS uglavnom radi privatno i mora se platiti. Taj se pregled radi ubrizgavanjem tekućine tj. kontrasta u rodnicu te se potom 3D/4D (trudnički) ultrazvukom snima razlijevanje te tekućine u trbušnoj šupljini. U pravilu bol koja se osjeća pri tom postupku slična je pritisku i boli na prvi dan menstruacije. Kad je u pitanju HSG onda se on radi u bolnici i na isti se način ubrizgava kontrast ali se snimanje provodi pomoću rengena, pa za tu metodu kažu da je zbog takvog dubinskog snimanja i preciznija. Ovisno gdje radiš takvu pretragu ovisi i vrijeme provedeno u bolnici, u pravilu se mora prenoćiti nakon samog postupka.
-
Lila ako ti nije problem u koju kliniku u Mkd to planiras raditi?
-
-
-
-
izvinjavam se ovo sam ukucal vise puta