Neki fini recept molim i gdje da kupim dobar kalup?
Printable View
Neki fini recept molim i gdje da kupim dobar kalup?
Evo ima na portau, ali prošli put sam radila jednu smjesu i bio je jako nizak, pa ću sad barem duplu
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1161
E ovaj put bih ja jedan isprobani recept za kuglof, ali ne ovakav s portala, već pravi od dizanog tijesta
Hvala
Nitko :( ?
To ti ovisi i o tome koliki ti je kalup. Moj je mislim 18 ili 20 cm. Jos nisam do sada od nikoga (od prijateljica koje su radile kuglof) cula da im nije uspio. Jedino ako nisi ranije izvadila iz pecnice.Citiraj:
branka1 prvotno napisa
E sada si me uvrijedila!Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Autor tog teksta na portalu sam ja i moram ti reci da tko god je probao ovaj kuglof, bio je odusevljen, jer je drugaciji od klasicnog kuglofa.
Ali ako ti zelis klasicni kuglof, evo ti jos jedan recept (doduse i on nije od dizanog tijesta, ali, ipak, jako fin)
25 dkg brasna
1 prasak za pecivo
15 dkg secera
1 vanilin secer
malo soli
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
2 jaja
Sve se dobro umuti, i podijeli u dva dijela. U jednu polovicu staviti 2-3 zlice kakaoa razmucenog u malo vode.
Naizmjence obje smjese izliti u posudu.
Pece se u zagrijanoj pecnici 30-40 minuta na 180*C
A imam ja i recept za kuglof sa narancom. Pa ako je netko sklon eksperimentiranju....
Nama je bio jako fin.
ajme, ma nisam te mislila uvrijediti. Meni je taj s portala super, probala sam ga, ali meni je pojam božićnog ili uskrsnog kuglofa dizano tijesto ;) pa sam htjela i takav isprobati.
Iako je ovaj s portala isto mrak :angel:
ma nema problema. kod mene ti je kako se brzo naljutim, jos brze se odljutim!
Uzivaj!