Vegetarijanci: tips&tricks za početnike
Iz razno-raznih zdravstvenih razloga MM i ja smo prestali jesti meso. Dosta dugo smo konzumirali samo perad s povremenim zaletima u smjeru dobrog bifteka ili ramsteka - ono da je baš kvalitetno i da nas mine želja, no sad smo se full skinuli s mesa. Sada smo pescovegetarijanci (našla ja i kako se to zove :oops: ). Nismo neki od mliječnih proizvoda: mlijeko ne pijemo nikako, tu i tamo mi se zalomi neki jogurt, i relativno redovito konzumiramo tvrdi sir i jaja.
Dojim dvojicu: većeg 2-3 puta dnevno, malog full time.
Mahunarke - znam da bi ih sada trebalo biti puno više na meniju, no G2 mi je još mali i vidim da mu one još nisu sasvim o.k. Na leću dobro reagira, ali grah i grašak su mu bolni... Što bih još mogla kuhati?
Orašasti plodovi - kolika je stvarna opasnost od alergijske reakcije? Gabrijel mi se dugo osipavao na samo tragove kikirikija u hrani, a na npr. orahe u kolačima nisam primjetila. Je'l onda o.k. da pojedem npr. 5 oraha dnevno? Ili je možda neki drugi plod bolji?
Vjetrovi - oboje imamo puuuuno vjetrova :oops: Je'l to samo neka prijelazna faza ili to tako i ostaje?
Hvala!
Re: Vegetarijanci: tips&tricks za početnike
Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Mahunarke - znam da bi ih sada trebalo biti puno više na meniju, no G2 mi je još mali i vidim da mu one još nisu sasvim o.k. Na leću dobro reagira, ali grah i grašak su mu bolni... Što bih još mogla kuhati?
Hvala!
Ono čega sada u vašoj prehrani treba biti najviše su ŽITARICE, ne mahunarke.
Zob, ječam, proso, pšenica, integralna riža, amaranth, quinoa, kukuruzni i pšenični gris, kus-kus........ Žitarice su bogate aminokiselinama. Nažlost, u običnoj prehrani žitarice konzumiramo najviše kao brašno+riža i žganci. Žitarice su temelj vege i makrobiotičke prehrane, zatim, povrće, voće, i mahunarke.