Bebač od 2.5 mjeseca danas ima natečenog pišu! Malo je i crveniji nego inače a veći za dva broja! Tako je zadnjih par sati. Ima li netko iskustva s time?
Ne želim dizati paniku bezveze :/
Printable View
Bebač od 2.5 mjeseca danas ima natečenog pišu! Malo je i crveniji nego inače a veći za dva broja! Tako je zadnjih par sati. Ima li netko iskustva s time?
Ne želim dizati paniku bezveze :/
imali smo mi taj slučaj. Pedijatrica nam je rekla neka kupimo u apoteci bornu vodu pa njome ispiremo i stavljamo obloge, a nakon toga i mažemo antibiotik (tobrex).
Rekla da ako nebi splasnulo nakon 24 sata da bi trebali ići na kirurgiju, ali srećom od te borne vode je splasnulo.
Hvala Sun! Bornu vodu imam još doma:D
A da li znaš uzrok toga?
a čuj, teško je to reći, neka upala uglavnom.
možda od kreme ili tko će ga znati.
negdje sam čak pročitala da se to zna desiti kad se bebu kupa u pjenici. Ne znam stvarno, možda da odeš kod pedijatra sutra kad bude radni dan, a do tada mu olakšaj malo bornom vodom.
Onako sa natopljenom vaticom natunkaš, a možeš i gazicu namočiti pa ostaviti u peleni. Nama je to pomoglo, mislim da ne odmah, ali drugi dan je već splasnulo, čak je izašlo van nešto žućkasto, kao neki gnoj.
ima negdje taj moj topik, sličnog naziva...
thanks!
čuj, njemu nije toliko naotečen (za sada :/ ) a nije gnoj jer ima tek dva i pol mjeseca i svaki dan mu sa vaticom i baby uljem čistim pišu tak da mora da je nešto drugo ali probat ću oblozima s bornom vodom svakako
super da nije jako..
i ja sam se čudila od kuda taj gnoj, mislim da nema to baš veze s tim dal ima dva mjeseca ili dvadeset. Jer i ja sam lukiju svakodnevno čistila, pa opet...
aj držim fige da ode bez da ga zaboli. Gadno je to kad ih boli.
Sjećam se da se nama to pojavilo preko noći i baš me panika bila obuzela...
Eto kako došlo tako prošlo :D
Sinoć oprala bornom vodom, danas sve 5
Hvala Sun :love:
ne bi htjela plasiti, ali zar nije borna voda otrovna i zabranjena za prodaju?
ili je to neka druga voda?
Ne bi znala dal je otrovna!? Kupila sam ju u apoteci i na preporuku patronažne, s tim smo stavljali i obloge na cikice kad se maleni tek rodioCitiraj:
mikka prvotno napisa
navodno su otkrili da je kancerogena, al u većim količinama. Nekad se to šakom i kapom dijelilo, tako su mojoj mami npr još u rodilištu bornom vodom liječili soor.
Meni pedijatrica rekla da kod tako malih količina nema opasnosti, da nam može pomoći riješiti se otekline bez noža :/
sad ne mogu naci, ali u glavi mi je kao da se nedavno pisalo o tome tu na forumu. kod nas jos kao preporucuju, a vani je zabranjeno, samo sada ne mogu naci konkretnu info. zbog nekog sastojka u vodi. zbog istog sastojka navodno ni pavloviceva krema nije dobra (a ja sam ju koristila). ne znam, zao mi je ako sam te uplasila. pokusat cu iskopati jos nesto o bornoj vodi, ili ako se u meduvremenu javi netko bez mamnezije.
Pisalo se o bornoj i isto sam se pitala dal da koristimo.
Nama je nefrologica rekla da čistimo s bornom pišu i da ako nam u ljekarnoj počnu pričati bla bla da svejedno kupimo i radimo kako nam je rekla.
Na kontroli nas pitala jesmo li uspjeli naći bornu...a u ljekarni ništa nisu pitali.
Kod mog miša je bila crvena i pomalo natečena piša dok nismo istjerali bakterije a imao je i fimozu.