Savjeti SOS savjetnica za postupan prekid dojenja
Drage Rode,
na ovom sam forumu pronašla bezbroj korisnih savjeta, a više sam puta zvala sos službu i beskrajno sam zahvalna svim savjetnicama.
Sada sam već dulje vrijeme u velikoj dilemi što da učinim po pitanju dojenja. Moja 2g djevojčica neprestano doji i noću i danju i od kad sam počela raditi to me dovodi do ludila. Posao teško obavljam, prema starijoj djeci sam nepravedno nervozna, a sama se nekad već jeeežim kad me navlači više od 15 minuta po noći.
Danju, nakon što se dugo ne vidimo uživam u dojenju i našoj povezanosti, no noćna dojenja su toliko štetna za našu obitelj, da mora postojati način da se nekako ukinu.
Prvo dijete sam dojila samo 9 mjeseci. Počeo je spavati po noći čim smo ukinuli dojenje. Drugo dijete sam dojila do 3. godine (trudnoća) i evo sad sam sa djevojčicom još na dojenju.
Sveukupno sam iscrpljena i više dobro za sve bi bilo da uspijemo prestati.
Po noći joj objašnjavam da cica spava, da je umorna, ali od laganog cendranja znamo doći do intenzivnog plača i tada mi sve izgleda besmisleno i malo nasuprot njene tuge i naravno, dam joj.
Tako se vrtimo u krug posljednjih nekoliko mjeseci.
S obzirom da SOS savjetnice imaju pregršt savjeta za sve probleme sa dojenjem, nadam se da imaju savjete kako postupno prestati dojiti. Znači, nakon što je majka tako odlučila, što da (neagresivno) učini po tom pitanju?
S druge strane, molim vas, podsjetite me koji su ono dobri razlozi za dojenje veće djece? A da su ti razlozi veći od majčina premora i njene nesposobnosti da da više od sebe i drugoj djeci. Ne pitam to kao provokaciju, već kao motivaciju kad se nađem u situaciji bez izbora, u kojoj se ustvari upravo i nalazim.
Hvala od srca!
M. :heart: