Moja mala ce ovo ljeto imati izmedju 9 i 12 mjeseci i zanima me kakve igracke joj mogu kupiti za igru, odnosno kako se vi igrate sa bebama na plazi u toj dobi?
Printable View
Moja mala ce ovo ljeto imati izmedju 9 i 12 mjeseci i zanima me kakve igracke joj mogu kupiti za igru, odnosno kako se vi igrate sa bebama na plazi u toj dobi?
Puf ili ti lopta je kod nas zakon i isto tak čeprkanje po kamenju i pjesku! Hmm kad bolje razmislim zaprvo joj niš ekstra netreba ni kupovat, treba ih pusti da istražuju!
Mi smo na plazu uvijek nosili hrpu igracki, kantice, lopatice i sl.
S je prošle godine imala 8mj. kad smo bili na moru.
Ne znam koliko ćete vi biti, mi smo bili samo nekoliko dana. Ujutro bi se ustali, doručkovali, popili kavu, spremili i ošli na plažu... tamo se okupali, i tamo-vamo dok bi se osušili ajd nazad u apartman na spavanje (ona je tad spavala 2puta).... kad se probudila je bilo podne pa nismo htjeli po tom suncu na plažu i ostali bi u apartmanu do poslje drugog spavanja, a drugi odlazak na plažu bi prošao kao prvi...
Da skratim, zbog spavanja i jakog sunca nismo bili baš previše na plaži pa joj nismo ni nekakve posebne igračke kupovali. Ponjeli smo ono čim se inače igra i što se može oprati.
Sretno!!
P.S. Iako nismo puno vidjeli od plaže ovo nam je bio najljepši godišnji -s našim anđelom.
jedno vrijeme (dok smo imali jednog sina) smo nosili isto kao deaedi hrpu stvari, dok mi jedna draga prijateljica :heart: nije otkrila svoju teoriju.
Ne nosi ništa ili uzmi samo jednu kanticu, dijete treba upoznati kamenčiće, školjke, vodu, grančice, iglice, sve ono što nalazimo na plaži i u blizini plaže, igračke imamo doma, more i obalu ne.
Da, smo moja cura voli kombinirati svoje igracke sa onime sto nadje na plazi, pa joj uvijek sve treba. :mrgreen:Citiraj:
VIPmama prvotno napisa
Mi smo sve opskrbili sa svim mogućim - kantice, lopatice, modle za pijesak, lopte, čamac, bazen, ... Nažalost, zanimljiviji je bio sam pijesak, kamenje i mravi.
sa 11 mjeseci se kupala, puzala po plićaku, "ronila" svojevoljno, jela pijesak, pila more ... uživala ko prase
s 13 mjeseci ponovila isto
zaboravila sam najvažniju stvar :oops: igračke nisu bile baš zanimljive.
Lopatica za klopanje pijeska i kantica da može piti more. Ostale igračke jedino tuđe.
cool, a kako ste ih drzali na plazi u pelenama ili bez pelena?
mališi su dovoljni kamenčići koje nabacuje, a kantica s lopaticom nije za odmet...
sve ostalo mama donese i mama odnese :)
Ovisi jel kakala il nije :) Ak je kakala onda smo luftali guzu, ak nije onda smo imali pelenu, dok se nije pokakala
Eto vidiš :)Citiraj:
Nažalost, zanimljiviji je bio sam pijesak, kamenje i mravi.
Zna dijete što treba iskoristiti :)
do godine dana s pelenom (ponekad i bez nje)Citiraj:
Mica Maca prvotno napisa
a iza definitivno bez pelene
od igračaka: kantica sa pripadajućim priborom, pijesak i toplo more (Lopar :mrgreen: )
M. je cijelo proslo ljeto bio na plazi gol, kad bi se i pokakao ja sam pokupila i stavila u vrecicu
sjedio je u plicaku, pa nisam htjela da stalno ima mokre gacice
igracke; kantica u koju je stavljao kamencice i skoljkice,
poljevanje morem itd.
naucio je plivati sa rukavicama, a isli smo na plazu svaki dan od 8:30-11h i iza 17h
Kako na plaži funkcioniraju platnene pelene?
nekak mi se čini da platnene pelene i ne bi bile baš dobar izbor, namoče se, teške su, pune vode..?
mi smo koristili jednokratne pelene za bazen ili je bila gologuza
u toj dobi meni je plaža bila čista patnja, uvijek prejako sunce, predvečer je već znalo biti hladnjikavo (legendarne hladne fronte u kolovozu), gazila i spoticala se po tuđim ručnicima i stvarima, uzimala isključivo tuđe igračke itd...
sad je super, a na plažu ispod dvije vrećice stvari se ne kreće
G je imala kupaće gaćice, tako guza ipak nije u direkt kontaktu s pijeskom, meni to nekako nije higijenski, ali to sam ja.