Dakle, jel mogu darivati krv ako dojim?
Znam da se ne smije na početku, ali što sada?
Printable View
Dakle, jel mogu darivati krv ako dojim?
Znam da se ne smije na početku, ali što sada?
Ja sam dala krv kad je A. bio star 11 mjeseci, dr na transfuziji se složila.
Pa, ovak skroz laički rečeno, moje osobno mišljenje: dokle god dojiš intenzivno, više puta dnevno, mislim da bi bilo pametnije da svoje tjelesne tekućine čuvaš za sebe i bebača ;)
Ja sam bila strastvena davateljica krvi :mrgreen: ali sam napravila veliku pauzu zbog trudnoće i višegodišnjeg dojenja. Dala sam krv ponovo tek prije dva mjeseca kad je Leona prorijedila cicanje na jednom u svakih par dana :)
I još velim svojoj škvadri s kojom uvijek idem zajedno donirati "Baš dobro da sam uspjela sad dati krv, jer ako uskoro zatrudnim, opet neću moći godinama" - i zatrudnim u roku mjesec dana :lol:
martinaPi kloklo hvala.
Vidjet ću što će mi transfuzionari reći.
Volim ja dati krv, a i oni slobodni dani nisu za odbaciti..pogotovo sada. 8)
meni nisu dopustili, mala je imala cca godinu i pol.
http://www.llli.org/FAQ/blood.html
Citiraj:
If a breastfeeding mother chooses to donate blood, she needs to be very careful to stay hydrated. Human milk is 87% water, and a blood donation takes 16 ounces of blood from the body. This is a lot of liquid to replace. All blood donors are cautioned to eat a substantial meal before donating blood and drink large quantities of water afterward. After a donation, donors are advised to avoid heavy lifting with the arm used to donate (to prevent excessive bruising). This may be a consideration for mothers who may not be able to avoid lifting and carrying their babies or older children.
pinocchio :*
Organiziraju nam u firmi pa se poslije neću 'opterećivati teškim radom' , a i onako pijem puno vode.
isto ovako.Citiraj:
sandraf prvotno napisa
mora proći godina dana od poroda,i minimalno 6 mj, od prestanka dojenja!
ma super...Citiraj:
tetamaja6 prvotno napisa