jednokratna pomoć nakon 3 mjeseca bolovanja
evo uskoro će biti tri mjeseca da sam na bolovanju radi komplikacija. negdje ovdje sam pročitala da se dobije oko 3000 kuna ali to više ne mogu naći.
pa može li mi netko pomoći:
1.dobivaju li to svi ili ovisi o firmi
2.daje li to sindikat ili firma
3.moram li podnositi zahtjev
hvala :heart:
Re: jednokratna pomoć nakon 3 mjeseca bolovanja
Citiraj:
sanjaneo prvotno napisa
evo uskoro će biti tri mjeseca da sam na bolovanju radi komplikacija. negdje ovdje sam pročitala da se dobije oko 3000 kuna ali to više ne mogu naći.
sanjaneo, mislim da to ovisi o firmi i da li je to ugrađeno u kolektivni ugovor. U državnim firmama je to oko 3300kn, a znam da su neke moje prijateljice (u privatnim firmama) dobile 2500kn, neke ništa.
To daje poslodavac, ne sindikat.
Ja nisam morala podnositi zahtjev.
Možda već znaš, ali evo: nedavno sam čula da se i troškovi prijevoza isplaćuju dok si na bolovanju do 42 dana, pa malo vidi da ti se i to isplati.
Citiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Citiraj:
sanjaneo prvotno napisa
sanjaneo, mislim da to ovisi o firmi i da li je to ugrađeno u kolektivni ugovor. U državnim firmama je to oko 3300kn, a znam da su neke moje prijateljice (u privatnim firmama) dobile 2500kn, neke ništa.
To daje poslodavac, ne sindikat.
Ja nisam morala podnositi zahtjev.
Možda već znaš, ali evo: nedavno sam čula da se i troškovi prijevoza isplaćuju dok si na bolovanju do 42 dana, pa malo vidi da ti se i to isplati.
hvala ti, raspitat ću se u firmi. a ovo za prijevoz znam jer su mi ga uplatili a ja sa bila na 100 čuda zašto. čula sam da su nekima uplaćivali i cijelo vrijeme porodiljnog ali ja nisam te sreće :lol:
Citiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Jel to u nekom zakonu ili propisu? Ako je u kojem?
Moja firma meni skida prijevoz i ako sam na GO i BO!
Citiraj:
Tia prvotno napisa
Citiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Jel to u nekom zakonu ili propisu? Ako je u kojem?
Moja firma meni skida prijevoz i ako sam na GO i BO!
Jeste navodno u nekom zakonu (meni rekla kolegica), ali ne znam točno u kojem. Kod nas su to počeli prakticirati pred malo. Kako sam na porodiljnom, info sam dobila od kolegice koja je bila na bolovanju i dobila naknadu za prijevoz i za te dane kad nije dolazila. Kad sam ja bila na bolovanju (prošle godine), nisam dobila za prijevoz. Inače dok smo na g.o. također nismo dobivali novac za prijevoz, ne znam kako će biti ove godine.
Citiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Jeste navodno u nekom zakonu (meni rekla kolegica), ali ne znam točno u kojem. Kod nas su to počeli prakticirati pred malo. Kako sam na porodiljnom, info sam dobila od kolegice koja je bila na bolovanju i dobila naknadu za prijevoz i za te dane kad nije dolazila. Kad sam ja bila na bolovanju (prošle godine), nisam dobila za prijevoz. Inače dok smo na g.o. također nismo dobivali novac za prijevoz, ne znam kako će biti ove godine.
Hvalam, raspitat ću se a ako saznaš prije gdje to piše javi