Kuhinjske plocice (zidne)
Molim vas za vasa iskustva i savjete.
Imat cemo posve bijelu kuhinju (i fronte i bocne stranice), mat medijapan, s radnom plocom boje titana. Volim jednostavne linije.
Uz to svakako trebam neke plocice koje bi prostoru dale vedrinu i ajmo reci - dinamiku. Nisam ljubitelj jakih boja namjestaja a niti plocica jer me jake boje brzo umore i volim ih mijenjati( pa radije kupujem jarke zastore i promijenim ih kad mi dosade).
Plocice ne bih mijenjala brzo pa stoga trebam savjet kakve da stavim:
koje velicine (mozaik mi se ne svidja),
koje boje (rado bih da budu neka njezna nijansa)
i koje "teksture" - glatke i sjajne ili lagano hrapave.
Do sad sam imala malene plocice hrapave teksture boje pijeska i jako su mi pasale, no sad bi mi godila neka promjena.
osnovno me zanima - tekstura. Glatko i sjajno ili hrapavo i mat.
I jos ako imate neki super ducan s plocicama, preporucujem se.
Hvala za svaki vas prijedlog.
Re: Kuhinjske plocice (zidne)
Citiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
(mozaik mi se ne svidja),
Da sam bar ja ovako mislila... :/
Ja imam mozaik pločice u kuhinji i kod svakog čišćenja se pitam na šta sam mislila kad sam ih izabrala.
Tad sam htjela postforming umjesto pločica ali nije bilo u istoj nijansi kao i radna ploča.
Fine su velike sjajne pločice i lakše za održavati pos.
Postforming potraži.
I olakšaj sebi održavanje ako nemaš spremačicu!
Citiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
osnovno me zanima - tekstura. Glatko i sjajno ili hrapavo i mat.
Mene ovo isto zanima..i nikad da se odlucim.. :/
Dajte cure..na cemu se manje vide masnoce..sto je lakse prebrisat?
Joj..muka mi je od takvih odluka..a odlucili smo stavit te plocice jerbo imamo nekavu zidnu oblogu nemam pojma od cega..i to je koma u kobinaciji s vodom.. Da me bar netko prije upozorio odmah bi kod useljenja stavljala plocice..a ovak..usred niceg moram prtljat po kuhinji.
Znam nije ovo topic za jadanje..al morala sam malko. :mrgreen:
Citiraj:
retha prvotno napisa
Dajte cure..na cemu se manje vide masnoce..sto je lakse prebrisat?
Po meni definitivno glatko i sjajno je puno lakše za održavati a one hrapavije su za pod.
Nešto najgore mi je bilo kad sam tražila pločice po salonima keramike, e užasss uđeš i nemožeš odlučiti šta za uzeti.
Ja sam pločice birala više od godinu i nešto, nisam se mogla odlučiti. Isprva mi ni kuhinja nije bila kompletirana i čekala sam da nađem ono što mi odgovara pa sam u početku imala knauf po zidovima, poslije ga morali strugati jer je bio poflekan.
Htjela sam čim bolje i skuplje za manje novaca :mrgreen:
Kuhinja mi je rustikalna boja oraha tamnija, a radna pl. smaragdno zelena i nisam uspjela naći zelene pločice. Doduše bilo je nekih zelenih ali nijanse za povraćanje. Na kraju sam se odlučila za mozaik i jako su lijepe nijanse svijetle boje: breskve, krem i bijele ali baš fino tonirano.
Nesviđa mi se održavanje fugica kod štednjaka jer nemam zaštitnu ploču na zidu pa kako često pečem nešto na naglo tako i pločice budu poprskane. Al ih je lijepo za vidjeti.