Čitala sam da je od ove godine veliki problem za taj lijek jer ga kupuju i plaćaju primarni ginekolozi i zbog toda u ordinacijama nailazimo na dva odgovra: to se protivi mojim profesionalnim uvjerenjima ili nema ga na tržištu snađite se sami?!?! Meni se danas dogodiolo ovo drugo. Naime liječnik mi ih je odbio dati jer ih na tržištu navodno nema, a kad je vidio da sam u postupku i da mi trebaju još ovaj tjedan gurnuo mi je pod nos jedan dopis HZZO-a u kojem piše da su MPO-ovci dužni njega obavijestiti mjesec dana prije da pacjentici osigura potreban lijek. Na moje pitanje dal će ga za mjesec dana osigurati, rekao mi je da on to ne zna (a tko bi trebao zanati), te da se snađem sama (molim?!?!). Toliko se u meni napunilo gorčine zbog cijelog sustava, liječnika i svega ostalog da su mi suze zaustavile glas i nisam mogla ni riječi izustiti. I kako mogu a da si ne postavim pitanje što sam Bogu skrivila da toliko moram patiti zbog želje za roditeljstvom. Molim za informaciju koliko košta ampula famoznog gonala i gdje ga se može kupiti jer mi trebaju već ovaj petak. Unaprijed hvala