G.Viktor u petak treba primiti DiTePer (meni je zlo unaprijed). Jesu li vaša djeca imala u toj dobi nekih negativnih reakcija? I jel istina da ga ne bih trebala dan-dva nakon što dobije vakcinu kupati (ovo mi je rekla med. sestra) i izvoditi vani?
Printable View
G.Viktor u petak treba primiti DiTePer (meni je zlo unaprijed). Jesu li vaša djeca imala u toj dobi nekih negativnih reakcija? I jel istina da ga ne bih trebala dan-dva nakon što dobije vakcinu kupati (ovo mi je rekla med. sestra) i izvoditi vani?
Lea je tek prije deset dana dobila prvi DiTePer, uzeli smo 5 u 1 cjepivo, ona je nedonošče pa se ne cijepi po standardnom kalendaru. Nije imala reakcije, osim nekih niskih temperatura (do 38 u guzi). Ne znam čime se kod vas cijepi za DiTePer, Infarnixom ili celularnim cjepivom?
mi smo cijepili infanrixom i nije bilo apsolutno nikave reakcije, mala točkica na guzi i to je to. :)
ovo za kupanje i šetnje mi je :shock:
važno je samo što prije staviti oblog na guzu da ne natekne, ali to je zbog uboda a ne vrste cjepiva.
Ni kod nas nije bilo nikakvih reakcija :) . Samo smo se poslije puuuuno mazili i nosali :love:
I nama su rekli da ne idemo na sunce prvi dan, valjda radi temperature.
Ja sam čula za te priče o kupanju, ali mislila sam da su to bapske priče. Ako ti je medicinska sestra rekla, onda... ne znam. Mislim da to ovisi o vrsti cjepiva.
Mi smo se cijepili onim "klasičnim", " 3 u 1" cjepivom (mislim da je to Infanrix, neka me isprave ako krivo navodim), i nismo imali baš nikakve reakcije ni na jednu dozu. Da, jednom je bio malo plačljiviji to popodne, i to je sve. Temperature nije bilo.
lucija se cijepila sve redovno, nije imala nikakvih reakcija.
nisu nam nikad nista rekli za ne-kupanje i ne- izvodjenje
infanrix je ono koje se plaća. ;) to je isto trostruko cjepivo, ali pročišćeno - možda baljezgam, ali mislim da je acelularna komponenta hripavac, koji inače izaziva najjaču reakciju. ono koje plaća hzzo je stanično, nepročišćeno.
isto je i sa MoPaRu - postoji pročišćena varijanta koja se zove priorix. detalje javimo kad se cijepimo. ;)
5 u 1-nikakve reakcije....i bez kupanja taj dan....samo prebrisati sa vlaznom gazom-tako rece nas dok...
Koliko ja znam HZZO pokriva prvu dozu Infanrixa, a kasnije ne nego je celularno cjepivo ono koje je besplatno tj. na listi; 5 u 1 se plaća sve doze.
tako je, mima; već sam uspjela zaboraviti... :roll: :P
Mi smo cijepljenji Infanrixom i nije bilo apsolutno nikakvih reakcija. Ja mu nisam niti stavljala preventivni čepić kako su mi rekli jer sam mislila da ne treba.
Nama nije ništ rekla za kupanje, ali je preporučila dr. da taj dan baš ne idemo po zatvorenim prostorima tipa shopping-centri i sl. gdje ima puno ljudi, a šetati možemo normalno
Koliko ja znam u Hrvatskoj prvi puta svi dobe Infarix, a ostala dva puta se može kupiti za stotinjak kuna. Mi smo 3 puta cijepljeni Infarnixom i nije bilo nikakve reakcije. Doktorica nam je jedino rekla da kroz 24 sata stavljamo hladne obloge na guzu...
:)Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
ja prakticiram poslije svakog cijepljenja dužu šetnju jer ga to smiruje i cijepljenje prođe totalno bezbolno....
Cijepili Infanrixom, stavili hladan oblog, šetali, navečer se normalno kupali!
I ja ovo potpisujem, samo što mi nismo mogli itkriti tu točkicu na guzi, pa smo obloge stavljali "naslijepo".Citiraj:
brane prvotno napisa
Potpisujem sve...izuzev što je drugi i treći put Lovro cca 2 sata iza cijepljenja počeo plakati. Tada smo skužili lokalni oteklinu (od uboda)...hladni oblozi (i prije smo ih stavljali), nošenje i tješenje (tata :love: ) cca 1 sat i sve je prošlo supeeer....... :heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Sve što znam je da je acelularna vakcina...
A kako se stavi oblog? Obična voda i gaza? Ispod pelene?
Namočiš blazinicu u hladnu vodu.
Ili gazu, svejedno.
Mislim..., pa ne bi, valjda, preko pelene :lol: :P
:D :D :D ...pa jesam bosanka...ali misliiiiim...
Ma ne, nego možda nikako pelenu neko vrijeme ili pričvrstiti flasterom... :P
pustiš vodu da odstoji u zdjelici (ne znam zašto! možda zbog temperature!), kad se vratiš od doca namočiš blazinicu ili gazicu i ocijediš da bude mokro ali da se ne cijedi. potražiš točkicu (ako je sestra dobra jedva ćeš je naći) i staviš blazinicu, preko normalno zakopčaš pelenu... mijenjaš kad mijenjaš pelenu, recimo do navečer - po noći više ne treba. i gotovo, guza super! :D
Super.Hvala. I ipak ćemo u utorak na vakcinu.
nama je dok rekao da ne treba oblog stavljati ako se ne vidi tockica ili se ne pocne crveniti pa mi nismo stavljali oblog i sve je bilo u redu... :)
E evo nas sa vakcine tj. vakcina jer smo dobili DTP, Polio i Hib. Kod nas još uvijek igra seljačka varijanta 5 u 3. Dakle nije acelularni DiTePer. Elem, jednu je popio, drugu dobio u ruku, treću u guzu...Dijete mi je ko poslije bitke na Neretvi...sav u oblogama. Još sam pitala pedijatricu, mogu li ja kupiti 5 u 1, rekla mi je da nema potrebe i da nema reakcija...Vidjećemo, zasad je dobar.
Ali stvarno, koja je šansa da dijete dobije hripavac ili difteriju? (A valjda se i to u 21. vijeku liječi) Najradije ga ne bih ni vakcinisala više.
Ne razumijem što je 5 u 3 varijanta. Misliš možda 3 u 1? To ne znači da je celularno cjepivo, Infanrix je 3 u 1 pa je acelularno. Mislim da je šansa za hripavac prilično velika, za difteriju ne znam.
Pa polio u usta, DiTePer u guzu i HIb u ruku. Seljačka varijanta, kažem vam....
Evo da ja malo podignem topic. Jel tko zna šta o psihičkim nuspojavama cjepiva?
Mi smo imali prilično nezgodnu situaciju: Nuša je primila 1. put DiTePer i polio s 4.mj. (uspjeli smo malo odgoditi) i nakon toga je doslovce bila bijesna tri tjedna, dok joj na koncu nisam uvalila thuju (homeopatija). Nije imala temperaturu, šlajm i povremeno curenje iz nosa ima još uvijek :( ). Thuja je stvarno pomogla, pedijatrica se složila da je to nuspojava cjepiva i neki dan je dobila samo HiB, ali ne lezi vraže, eto ti opet reakcije. I oet ja dala thuju, sadje relativno ok nakon dva dana tuluma.
Ja nju više neću cjepiti jer ko zna kakva bi bila sljedeća reakcija.
Ima neko iskustva s tim stvarima?
Mozes ti to nazivati seljackom varijantom ali ta varijanta je bolja od ovih novih modernijih. Kokteli nicemu ne valjaju.Citiraj:
ninet prvotno napisa
Annar, bas me jako zanima da li je vasa pedica sluzbeno i prijavila (sto su po zakonu duzni) reakciju na cjepivo?
Koliko ja znam, sve je zapisala, a pretpostavljam da će i prijaviti jer mi je rekla da su Nušine reakcije kontraindikacija za cijepljenje i da sada ima čime pravdati necijepljenje.