-
Dojenje u BiH
Na Federalnoj TV upravo ide emisija o dojenju, i ja ne mogu da vjerujem. Ko da slušam Rodine savjetnice. Razgovaraju sa pedijatrima i majkama koje blistajući pričaju o tome kako doje svoju djecu. Još nisu izvalili ni jednu glupost. Srce mi je ko kuća.
Možda još ima nade za nas :D :D :D
-
super, bravo
:D
neke od lijecnica iz BiH su bile u Splitu na tecaju za laktacijske savjetnice, mozda su to te?
-
Emisija je napravljena u Septembru 2007. :shock:
Ili ja na nju nisam prije "naletila" ili su se tek sad stekli uslovi da bude prikazana :mrgreen:. Tema je naprosto šokantna, do punih šest mjeseci treba isključivo dojiti bez dodavanja ičeg drugog :roll: . Najljepše su mi bile majke koje su, kao da su sve sa našeg foruma, sa oduševljenjem, koje vjerovatno samo majke dojilice imaju, govorile o tome kako su se odlučivale i manje ili više borile za svoje dojenje. Ma jedva čekam da probam iz početka :heart: Još su govorili o nasilnosti reklamnih kampanja za adaptirano, i kako bi to trebalo zakonom regulisati (što znam da neće skoro, ali bar se spominje). Ma sva sam happy :)
-
Ja se samo nadam da će biti repriza emisije jer sam se uključila kasno...ali ono koliko sam vidjela i čula :klap: :D .
Ma šta repriza, trebalo bi emisiju puštati svaki dan!
-
odlicno!!! bas sam sretna! :heart:
-
-
I ja sam iz BiH.
Zaglavila sam u bolnici sa malim kada je imao 1 mj. i tamo su doktori jako promovirali dojenje. Čak je doktorica, koja piše doktorat na temu dojenje, rekla da djecu sklonu alergijama treba isključivo dojiti do njihovih 9 mj.
Baš za koji dan idem na savjetovanje o početku dohrane kod nje.
Strobery Shortcake baš sam i ja bila oduševljena emisijom o dojenju koju spominješ :D :D
-
i ja sam sa mm-om gledala emisiju i nismo mogli vjerovati da je FTV snimila jednu takvu emisiju, naročito kad se uzme u obzir onaj serija "vrijeme je za bebu"
bili smo oduševljeni
i da treba je svaki dan puštati po par puta na tv i u svim bolnicama i svim domovima zdravlja pa da i pojedini pedijatri to shvate
-
a jeste li zapazile postotke isključivo dojene djece u FBiH i RS
zapanjilo me je to sto tako malo zena u RS doji ili su mozda nasi malo napuhani
-
i ja i MM smo gledali doduse samo dio i bili smo odusevljeni :D :D nadam se da ce biti repreiza, vise puta :)