među njima su i nasljedne osobine ako je u ženskoj povjesti bilo blizanaca
jel to znači da muški ne nose taj gen :shock: i da mogu 99% biti sigura da je to sa moje strane :)
Printable View
među njima su i nasljedne osobine ako je u ženskoj povjesti bilo blizanaca
jel to znači da muški ne nose taj gen :shock: i da mogu 99% biti sigura da je to sa moje strane :)
Zavisno o kojim blizancima pričaš - jednojajčanim ili dvojajčanim. Dvojajčani nastaju kad se oplode dve jajne ćelije i za to si ti zaslužna. Jednojajčani nastaju kada se jedna oplođena jajna ćelija podeli i nastavi deliti na dve različite strane i za to je zaslužan dobri Bog :heart: Tata nigde nema udela ;)
Mene uredno pitaju jel mi ima tko u obitelji blizance. Kad kažem ne, drugo pitanje je , a kod muža? Ja odgovaram da ima od muževog tate brat dvojajačane. Na to svi izreagiraju, eto vidiš.
Meni nije jasno, a prije svega mi je smiješno, kako ta žena (od muževog strica žena) koja nema nikakvo krvno srodstvo sa muževom obitelji, a kamoli sa mojom može utjecati na moj organizam da zatrudnim sa blizancima :lol:
I onda mi još u bolnici sestre-primalje koje su kvragu barem nešto učile u školi odgovaraju sa eto vidiš.
Pa svatko može imati ovulaciju sa dvije jajne stanice. To nije čudno. A samo rijetki baš taj mjesec i pogode, baš kao ja :lol: :lol: :lol:
pa zapravo....dvostruka ovulacija nije tolko česta stvar.
a jednojajčani mogu ići po obje linije.
ja npr. imam s obje strane obitelji, mislim i na maminoj i na tatinoj strani je bilo blizanaca.
tata mi je ljevak.
ja isto.
ja rodila blizance. dvaput.
tata napravio blizance.
dvaput.
moja seka blizanka nije rodila blizance. triput po jedno. za sada. :lol:
blizanci češće idu uz ljevorukost.
pa sad vi vidite.
wooow...ovo je jako zanimljivo za ljevorukost! Nisam to znala! :)Citiraj:
dupla duplica prvotno napisa
ja nisam ljevoruka....
ni mm....
oboje imamo u bliskoj obitelji blizanaca...u mojoj pogotovo...
sigurna sam da je to uvijek isključivo s majčine strane...žena ovulira sa određenim brojem jajnih stanica, on je samo strijelac...pa ovisi koliko je puta uspješan gađat "u sridu" :mrgreen:
ima nešto u tome nasljeđivanju :)
moja mama je blizanka(dvojajčana) i ja imam blizance(dvojajčane) a mama rodila nas troje 3*1 :?
dakle, ovako (ja čitala puno, što ne znači da sam u pravu :oops: ):
dvojajčani blizanci - nasljeđuje se po ženskoj liniji ta sklonost duploj ovulaciji.
jednojajčani - mogu i po jednoj i po drugoj strani, jer nije jasno na koji način, odnosno zašto se zbiva to udvostručenje već oplođene jajne stanice, ali je pokazano da se ta sklonost može nasljediti od bilo kojeg roditelja. ako ima po obje strane, šanse su veće.
Ok, znači bila sam u pravu kad sam tvrdila da kod mene nije slučaj genetike.... Nego eto, stvar toga da sam rođena pod sretnom zvijezdom...
A što se tiče duple ovulacije, nisam mislila da se svako malo to dešava, ali je stvar u tome da se svakoj ženi može dogoditi da ima duplu ovulaciju i da to nije čudno... Pa ko ima sreće baš te godine i baš taj mjesec dobije blizance...
Pitala dva ginekologa i jednog mladog doktora koji je tek završio medicinu..... Pa valjda nešto znaju, ja se neću praviti pametna, kad nisam završila medicinu već ekonomiju-...
Isto tako veća mogućnost je blizanačke trudnoće kod crne rase, nego kod bijele... a žuta rasa je između po broju bliznačkih trudnoća... Ak sam dobro zapamtila redoslijed...
Ma blizanaci su prezanimljiva i prečudesna pojavava!!!!
ovo za jednojajcane je meni potvrdio i doktor. neke zasluge imaju i tatice. nemojet im to oduzeti :mrgreen:Citiraj:
dupla duplica prvotno napisa
kod nas blizanaca ima s obje strane, ali moji twinsi su zasluga doktora.[/b]
Ali za dvojajčane nemaju zasluge...
Mislim ali druge vrste :lol:
Htjedoh napisati da imaju zasluge , ali druge vrste...
Ispala mi riječ...
ma da, to sve stoji...
moji su jedni i drugi dvojajčanci, pa mi išlo na živce kad bi mm-a ljudi tapšali, kao, ono "to majstore!". ko da treba diploma za to. :lol:
on bi im samo rekao da sam ja zaslužna, a on je napravio što i uvijek.
Ma muž ti je super, moj sebi pripisuje zasluge i majstorstvo... :x
kod mene u obtelji imaju blizanke od mamine polusestre isti im je tata :?
a sa muževe strane nema :saint:
a što se tiče majstorstva to ostavimo za nas :lol: :mrgreen:
ponekad je bitan alat :)
ali se i radna površina uvelike računa :lol:
Kod mene u obitelji nema blizanaca osim u jednog daaaljnjeg rođaka ali isto su dvojajčani, prema tome za to je isto "zaslužna" njegova žena s kojim nisam u rodu..
Neke frendice su zaključile da je to jer sam bila pod stresom (a jesam, posao i sl.).. kao da je meni krivo što imam blizance :roll: , dapače sretna sam :) .
Mm je negdje pročitao da žene koje piju puno mlijeka (ta sam!) češće imaju blizance.
I naravno, svi kometiraju kako je on bio vrijedan :lol: ..
:lol:Citiraj:
Girica prvotno napisa
I nravano, na kraju su muškarci zaslužni :evil:
A ja sebe hvalim kak sam ja zaslužna okolo svima i svakome i ne dao Bog nikom da se ne složi... :mrgreen:
I svi mi samo kimaju glavom, da , da tako je :lol:
A meni iza leđa mužu govore bravo majstore :evil:
Jedini mukarac zaslužan za moje blizance je doktor koji je izvoleo odraditi nam ISCi.
Onaj deo populacije koji to ne zna tapše mog zakonitog muškarca po ramenu i izgovara 'bravo, majstore'.
Meni skidaju kapu za neke druge stvari vezane na momčad, žene uglavnom ;)
clumsy, uvijek me nasmiješ! :lol:
:love: