Djeca spavaju zajedno u krevetu
Od kad sam zatrudnila Leona ima česte izljeve nježnosti prema budućoj bebi. Nekidan me pitala hoćemo li bebi kupiti onu krasnu kolijevku u izlogu, pa sam joj objasnila da će beba spavati sa mnom i tatom u krevetu kako je i ona spavala sve do nedavno. Rekla je: Hm, dobro, nek spava s vama u početku ali čim malo naraste spavat će sa mnom u mom krevetu i ja ću je zagrliti ovako jako da joj ne bude zima :heart:
Nakon što sam se skupila žličicom sa poda :) sjetila sam se kako sam uživala kad sam kao dijete znala prespavati kod bratića ili sestrične i onda bi obavezno spavali skupa u krevetu. Bratić je bio mlađi od mene dvije godine, a sestrična starija 5-6 godina i u oba slučaja nam je bilo famozno. Dan danas su mi ta zajednička spavanja jedno od najjačih i najljepših sjećanja od naših druženja, a uz njih dvoje sam posebno emocionalno vezana iako se nažalost, rijetko viđamo jer daleko živimo.
Zato si mislim kako bi to bilo stvarno super da Leona provede svoje obećanje u djelo i da uživa u tome onoliko koliko sad misli da će uživati :)
Mi smo uvjereni co-sleeperi i zaista mislim da se stvara posebna veza između roditelja i djece koji zajedno spavaju, pa po toj logici vjerujem da je posebna veza i među braćom i sestrama koji dijele krpe :love:
Pa vas pitam - spavaju li vaši klinci skupa u krevetu, dakle ne svi čoporativno u bračnom :mrgreen: već baš klinci skupa i kakve dobne kombinacije funkcioniraju?
Znam da se u pravilima co-sleepinga navodi kako vrlo mala djeca ne bi smjela spavati uz starije dijete, ali što to praktično znači? Koliko su mala/velika bila vaša mlađa djeca kad su počela spavati sa braćom?
Leona je s nama spavala do četvrtog rođendana, a i sad se skoro svako jutro uvuče k nama ili ja zaspim s njom :P
Toliko uživam u tom zajedništvu da se veselim istoj proceduri i s drugim bebačem, ali ova ideja da njihove mirisne glavice spavaju zajedno mi je isto totalni rastop, pa me silno zanima kako će to na kraju biti :heart:
Re: Djeca spavaju zajedno u krevetu
Citiraj:
kloklo prvotno napisa
Nakon što sam se skupila žličicom sa poda
:klap: