-
Nizak tlak
Svi pričaju joooj super ti je imat nizak tlak, nemaš problema...nemam vraga! Inače imam niži tlak no sad je u zadnj 2 mjerenja kod dr. 90/60...malo mi je to prenisko...toliko da hodam ko u polusnu, nekad samo kaj ne padnem i sl.
Ima neko recept za dizanje tlaka? (direktora mi se baš i ne da zvat :D
Pijem slanu cedevitu, jedem masno tipa pečena jaja i pomfri, kad mi je tak loše...i malo se tlak digne...no nezgodno mi je to postalo.
I danas ujutro mi nije bajno...nemoram ni mjerit već znam da je oko 95/60 :(
Kad se taj tlak počne dizat u trudnoći? U 31. tjednu sam ali me i dalje pere nizak..
-
Ja imam malo sniženi tlak, a kad počnem osječati već slabost (znam da pada) pojedem nešto slatko (suzdržavam se :P ), a muž mi je kupio revitu sa željezom i stvarno pomaže i kod tlaka.
Naravno ne cijeli dan, ali pomogne.
Kava, kava - ne previše, ali ujutro i negdje oko 4-5 popodne neće ti ništa biti.
-
mislim da te neću utješit, ja samn cijelu trudnoću imala nizak tlak, par puta sam pala u nesvijest i totalno sam se loše osjećala...
Šaljem ti :* da ti bude bolje... :love:
-
Ma kava mi ne paše...popijem jutarnju u pol 9 i to je to, od nekadašnjeg kavopije po 4-5 kava dnevno sad mi je svaka iznad ove jutarnje previše...revita kažeš, pokušat ću. Tnx.
-
2 mali_karlo...najgore mi to kaj se osjećam ko riba na suhom kad mi je tlak tak nizak...cijelu trudnoću veliš...o sunce mu žarko!!! Idem ipak direktora zvat :)
-
Samo se kreći, ja sam sada 38 tj. a od 20 tj. sam u krevetu što me je ubijalo čim prestanem raditi spavam, ali još malo.
Najgore mi je predvečer kad više niti nemam snage, a tlak padne. Mala skače po meni i viće mama, mama, a ja spavam s otvorenim očima. :lol:
-
Ja sam u 38-tjednu također i cijelu trudnoću vodim borbu sa niskim tlakom... :mrgreen: Na dane imam osjećaj kao da lebdim i da ću svaki tren poljubiti zemlju a o vrtoglavicama kad je još i vani bajno vrijem - npr. južina , da ne govorim.... :cry: Ali izdrži se nekako... ;)
-
ja sam isto cijelu trudnoću imala nizak tlak, 90/50. ginica mi je rekla da pijem puno tekućine. ali tad ga nisam baš ni osjećala. sad sam opet trudna i opet imam jaaako nizak tlak, 80/40. to već osjetim, kod bilo kakvog naglog pokreta mi se zacrni pred očima i vrti mi se u glavi. popijem ujutro kavu, ponekad i popodne i pijem Coca-Colu (znam da to nije dobro, ali nemogu si pomoći, obožavam Coca-Colu od malena), ali valjda sam toliko postala imuna na taj kofein da mi ne pomaže kod tlaka.
-
i moj danas bio 90/60..
uzas.. morala sam sesti, pojesti malo sunke, pa popiti jednu coffie :lol:
i odmah mi je bilo bolje.. ne treba jesti masno, samo treba doobro zasolit' :lol:
-
ja oduvijek imam nizak tlak i meni tako dobro. i sad je kod doc na pregledima redovno 90/60 i to mi je ok. nego mi neki dan bilo lose, vrtoglavica, mucnina, ja kontam pao tlak - izmjerim si - 110/65! sta mi je sad od tog kao visokog bilo lose? :?
-
ja sam cijelu trudnoću, a i prije i poslije nje, imala nizak tlak! meni je pomoglo ako pojedem nešto slano i popijem barem 2 čaše vode! :)
-
Ja inače imam izrazito nizak tlak, pa tako i cijelu trudnoću. I prije trudnoće sam znala biti na rubu nesvjestice, a u trudnoći još i gore, tek poslije 30. tjedna se stanje malo poboljšalo i sad mi samo tu i tamo pada jako nisko.
Moj savjet (iz dugogodišnjeg iskustva): piti puno obične vode (preferiram Janu) tokom cijelog dana u malim gutljajima, jesti češće i manje obroke, dosta voća, a kad je kriza znala sam popiti Vindijin negazirani iso-sport.
Kava i slatko ne pomažu dugoročno - dignu te i onda naglo spuste, tako da kasnije može biti i gore. :)
I naravno, čim više odmarati i ne forsirati se kad tlak padne - bolje je par minuta sjesti ili leći. Mlaki-hladniji tuš isto pomaže.
-
I ja sam niskotlakašica, čak i sad u 31. tjednu trudnoće. Jučer na pregledu 100/50. Posljednja tri dana osjećam se kao zombi i jedva funkcioniram, a još radim pa treba izdržati dan. Pijem i kavu i puno tekućine, ali me izbezumljuje žgaravica koja se pojavi čak i nakon dva gutljaja vode. Zbog trenutačnog sam stanja bijesna na sebe i sve oko sebe jer se ne odmaram, nego stalno nekamo jurim, a na rubu sam snaga.
-
zeleno_sunce a da probas ujutro nataste popiti casu vode sa otopljenim sumecim Magnezijem.
Ja sam isto niskotlakas 90/60, kad je vani kao danas cak i 80/50. Grozno, srce mi lupa, manta mi se...
U prvoj trudnoci mi je pomogao puno, a i u ovoj ga pijem. Nekako mi razbistri glavu, a i pomaze kod grceva u nogama. Jedino nije zgodan ako imas mucnine, ali se moze uzeti u drugom obliku. Ima i neki prasak koji se cucla.
I naravno, dovoljno tekucine.....vodica, juhe...
-
U prvoj trudnoci sam imala problema sa visokim tlakom,130,140 sa 90,100.
Sad sam po drugi put trudna,17tj,i jutros kad se nisam srokala,odjednom sam se preznojila,zacrnilo mi se pred ocima,bilo mi jako slabo...
Izmjerim si tlak kad ono 80 sa 40 :shock:
Savjet?
Da se javim doktoru?
-
ja sam rekorder u niskom tlaku - u prvoj trudnoći mi je prvih mjesec dva bio često 90/50 pa i manje ( ja stvarno ne znam kako sam to preživjela ), sad mi se pred kraj trudnoće napokon unormalio :D
-
i ja inače imam nizak tlak, ali sad u trudnoći mi je 100/60, također nisko. u ponedeljak mi je pozlilo 2 puta u roku od 10 minuta. mislila sam da ću umrijeti. hladan znoj, ništa ne vidim, mučnina, poslije me uhvatila groznica... svi se kuvaju od vrućine, a meni hladno. mogu misliti koliki mi je tlak bio tada. odmah sam sutradan išla svom dr i rekao mi da trebam piti što više tekućine i jesti 4-5 puta na dan voće i povrće. i sad kad mi je to rekao, ne pridržavam se baš, nego se lelujam po kući i valjam po krevetu. jednostavno mi ništa ne paše želucu. u III sam mjesecu i od početka trudnoće smršavila sam oko 3 kg.
-
Uf, odmah mi je lakse kad vas citam - bar vidim da nisam jedina. Danas cijelo prijepodne nisam mogla ustat iz kreveta (tlak 65/95), prosli tjedan su mi se u jednom trenutku posve zacepile usi, preznojila sam se i poslije mi je bilo poprilicno slabo. A pod normalno mi je da se umaram i da mi srce lupa.