Oni koji su standardnoj balkonskoj ogradi dodali još neku zaštitu, molim vaše prijedloge, fotografije i savjete...
Printable View
Oni koji su standardnoj balkonskoj ogradi dodali još neku zaštitu, molim vaše prijedloge, fotografije i savjete...
moji su stavili ono reklamno platno po cijeloj duzini ograde jest da onda nevidi sto se zbiva s druge strane ali ni neide prema ogradi nije zanimljiva
na drugom balkonu su okomite resetke pa nije bilo potrebe za tim
isti slučaj mi imamo.selimo se u stan na peti kat a ograda je staklena.totalno sam paranoična na visinu tako da smo odlučili na to staklo(znači na postojeću ogradu)stavit drvenu ogradu.ukrasne letvice za balkone,ima će između njih razmak od kojih 3 cm a opet stoje okomito nemože se popet po njima a vidjet će dolje.
stavili smo plastičnu zelenu mrežu, vrlo vrlo sitnu.
i kod nas su rešetke okomite, ali me je svejedno strah. njih dvije tanašne se kroz svašta mogu provući :/
ograda se moze po želji slagat koliko gusto zeliš.presložite ih.
moja svekrva ima takvu ogradu na gusto složenu i niš nemože proć imeđu letvica(slamku jedva proguraš).probaj.
moj mali je baš dok smo stajali na balkonu rekao :skočiti dolje :shock:
ja sam umrla od straha.zato što gušće i što višlje.
ograda je metalna i zavarena :/
ali, selit ćemo odavde pa ću u novoj kući imati ograde po svojoj želji
Mi smo stavili čvrsti bambus u dva sloja.
Možeš nešto vidjet kroz njega, a ipak je siguran.
Pa mislim da bi baš, kad se stavi platno i ne vidi se što je tamo iza, to onad pravi izazov!Citiraj:
ella prvotno napisa
Imamo okomite letvice i mislim da nema potrebe za još nešto. A horizontalne su u biti zabranjene (objekat ne može proći na tehničkom pregledu).
Mi smo stavili lexan.
Odlično izgleda, a lavić se ne može na ništa popeti niti se igdje provući.
Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
- mi također
mi smo stavili trstiku
tamo di ja zivim su kuce stare bar 20g i balkoni su negdje bez ograde a svejedno kuce imaju uporabnu dozvolu :/
to znam jer je bio slucaj i sa nasom kucom
mi smo na osomom katu. kad smo došli u ovaj stan balkon mi je bio najveća noćna mora, jer ima jedan stakleni dio, a ispod i iznad okvira stakla ima toliko prostora da i moja noga može stati.
kupili smo popriličan komad lima, prekrili sve to skupa i velikim vijcima fiksirali za ogradu. još smo lim prefarbali u žuto da ne odudara od ostatka balkona i izgleda čisto ok.
... u našem stanu je balkonska ograda zidana i visoka (oko 1,20-1,30) i to nam je super. Ali svejedno me strah dogurivanja predmeta do ograde i penjanja :/
i mene isto. već sam ga uhvatila sa stolicom!Citiraj:
emira prvotno napisa
za to nema rješenja nego paziti non stop :/
Mi zbog ovog nemamo stolice na balkonu.Citiraj:
mene isto. već sam ga uhvatila sa stolicom!
za to nema rješenja nego paziti non stop
Ali uvijek ih treba paziti, tko zna šta njima može pasti na pamet- okrenuti kantu pa se na nju popeti, i sl... :/
Tako je i kod nas. Živimo na 5. katu, ograda balkona nije od do zida :x Koja budala je to projektirala nemam pojma. Tako da smo sa strane stavili isto gustu mrežu. Al to nije sve. Naša ograda se sastoji od 2 dijela, dolje je betonski kalić za cvijeće, onda praznina jedno 10, 15 cm pa metalna ograda. I prije mjesec dana smo napravili za mene najbolju zaštitu - ogradicu koju stavimo na vrata tak da miš nemre van a balkonska vrata su otvorena. ;)Citiraj:
ella prvotno napisa