Rodina definicija obitelji
Obzirom da sam zakljucala topic o pikulinoj dilemi na kojem se izmedju ostalog razgovaralo i o rodinoj definiciji obitelji, a na pp dobila poruke da biste jos zeljele o tom razgovarati, pa evo otvaram topic gdje mozemo razgovarati o rodinoj definiciji obitelji.
Definicija obitelji sastavni je dio Vrijednosti i principa djelovanja Udruge Roda, a dio je teksta o Udruzi, koji opsirnije, mozete pronaci ovdje:
Citiraj:
* Aktivno mijenjamo sustav, ne prilagođavamo mu se.
* Djeca su ravnopravni i jednakovrijedni članovi društva. Djeca imaju pravo na optimalne uvjete za rast i razvoj.
* Obitelj je svaka ona zajednica koja se tako osjeća, bez obzira na broj članova i njihove odnose. Obitelj je najvrednije mjesto za odgoj i odrastanje djeteta.
*Roditelji su sposobni za odgovorno roditeljstvo. Odgovorni roditelji su roditelji koji su spremni preuzeti potpunu odgovornost za kvalitetu odnosa među odraslima i djecom, uključujući i odgovornost za pogreške koje su u procesu odgoja neizbježne.
*Pojedinci imaju pravo na izbor temeljen na znanju i informiranosti.
*Poseban naglasak stavljamo na prevenciju i pokušavamo preduhitriti probleme.
*Tolerancija i prihvaćanje različitosti.
*Otvorenost za suradnju s drugima.
*Dosljednost u etičkom financiranju, neprihvaćanju sredstava od industrije čiji se proizvodi i način reklamiranja kose s našim vrijednostima.
Re: Rodina definicija obitelji
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
[b]Obitelj je svaka ona zajednica koja se tako osjeća, bez obzira na broj članova i njihove odnose.
Dakle : Znači ako je pojam koji definirmo A= obitelj, a pojam kojim ga defiiniramo B=zajednica koja se tako osjeća, pri čemu B stoji umjesto dužeg C= zajednica koja se osjeća kao obitelj, unutar kojeg se ponovno javlja pojam A. To je školski primjer logičke greške, koliko god namjere bile dobre zbog toga što pojam koji objašnjavamo ne možemo objasniti pomoću tog istog pjojam kojem nismo odredili granice značenja. To sam objansila citatom definiranje definicije u jednom od postova.
Znam da ste pametne žene i mišljenje forumašica jako cijenim inače ne bih rješavala ovdje neke od svojih najtežih problema dakle čini mi se da me neko zafrkava :)