zna li tko recept za meksičku salatu??????????????
Printable View
zna li tko recept za meksičku salatu??????????????
Nije recept, jer radim iz glave. Mi salatu zovemo meksička al ne znam jeli to baš meksička...
Pileća prsa izrežem na kockice, posolim, začinim i preržim na maslacu, te ohladim meso.
Narežem crvenu i zelenu papriku na kockice, pomiješam sa konzervom crvenog graha, dodam pileća prsa i salsu, ljutu ili blagu ovisno tko kako voli. Ponekad u salatu ubacim i konzervu kukuruza šećerca.
Ja radim nešto što zovemo meksička salata ovako:
narežem na kockice 1 zelenu, 1 žutu, 1 crvenu papriku, kisele krastavce, stavim teglu kukuruza, crvenog graha, posolim, popaprim, malo ulja i malo octa.
Ne znam koliko je meksičko bučino ulje, ali ja ga u takvu salatu (grah, kukuruz, paprika) obavezno stavljam.
Da, da bučino ulje paše u to. Ja ga nemam baš uvijek doma, ali kad imam stavljam ga i ja.
moja mex izgleda ko križanac grčke i nekog recepta davnog koji je bio predstavljen kao mex
bijeli grah- slanutak, smeđi grah, kukuruz,/ raznobojne paprike, tuna, feta sir, kukumari i pome... sve izrickat na kockice i začinit soli, kvasinom i uljem (maslinovo)... sa strane služim tabasco ili enconu pa tko voli nek izvoli...