alergija na mlijeko, jaja, koštuničavo voće
:? Bok svima! Imam jedan veliki problem, pa bi molila sve koji išta znaju o tome da mi pomognu. Naime, otkrili smo da nam je dijete alergično najvjerovatnije na mlijeko, jaja. još čekamo zadnji nalaz da nam to potvrdi. jona ima 3,5 mjeseca. pedijatrica mi je rekla da izbjegavam mlijeko i sve što ima veze sa njim. zna li netko postoji li kakvo zamjensko mlijeko, jogurti, sirevi? ja više ne znam šta da jedem. mlijeka ima u svemu, čak i u paštetama, salamama, gotovim juhama... Molim vas pomozite!!! :(
Re: alergija na mlijeko, jaja, koštuničavo voće
Citiraj:
marina72 prvotno napisa
:? Bok svima! Imam jedan veliki problem, pa bi molila sve koji išta znaju o tome da mi pomognu. Naime, otkrili smo da nam je dijete alergično najvjerovatnije na mlijeko, jaja. još čekamo zadnji nalaz da nam to potvrdi. jona ima 3,5 mjeseca. pedijatrica mi je rekla da izbjegavam mlijeko i sve što ima veze sa njim. zna li netko postoji li kakvo zamjensko mlijeko, jogurti, sirevi? ja više ne znam šta da jedem. mlijeka ima u svemu, čak i u paštetama, salamama, gotovim juhama... Molim vas pomozite!!! :(
Bez panike! Imaš sojino, rižino, zobeno, kozje mlijeko ako ne možeš bez mliječnih proizvoda. Ja sam potpuno izbacila mlijeko dok sam isključivo dojila. Ne zmaraj se mlijekom u tragovima u npr. pašteti, to djetetu neće sigurno smetati kroz tvoje mlijeko. Eva je sad skoro tri godine i sasvim dobro funkcionira i napreduje sa prehranom bez jaja, mlijeka, lješnjaka i kikirikija.
Citiraj:
marina72 prvotno napisa
Imaš još puuuno vremena do jogurta, sireva, a tek pašteta!
Ako dojiš nemaš problema sa mlijekom i mliječnim proizvodima.
Citiraj:
marina72 prvotno napisa
Moj sin ima alergiju na mlijeko,jaja,orašaste plodove itd. koje su mu otkrivene s 9 mj. (sada ima 3g. ). Što se tiče tvoje prehrane bilo bi poželjno da što manje konzumiraš sve s proteinom kravljeg mlijeka ali to je praktički nemoguće ( ja i inače nisam pila mlijeko osim u kavi a jogurte sam smanjila )-mislim da namirnice s tragovima mlijeka ne smetaju. Javljam ti se više da ti kažem da dijetetu nedaješ nikakvo mlijeko, ni rižino, ni sojino :nope: , bez suglasnosti specijaliste ( nažalost pedijatri baš i nisu upućeni u sve- ja se uvjerila na koži svoje dijece )jer dijeca alergična na protein kravljeg mlijeka često razviju alergiju i na sojino mlijeko ( da ne kažem da sam kod drugog dijeteta saznala da je i riža alergen? ). Sve u svemu znam kako ti je i ako te to može utješiti alergije na hranu najčešće nestaju do 3 g. ( mi baš čekamo nalaz da vidimo kako stoje stvari ) :* .
Citiraj:
marina72 prvotno napisa
Moj sin ima alergiju na mlijeko,jaja,orašaste plodove itd. koje su mu otkrivene s 9 mj. (sada ima 3g. ). Što se tiče tvoje prehrane bilo bi poželjno da što manje konzumiraš sve s proteinom kravljeg mlijeka ali to je praktički nemoguće ( ja i inače nisam pila mlijeko osim u kavi a jogurte sam smanjila )-mislim da namirnice s tragovima mlijeka ne smetaju. Javljam ti se više da ti kažem da dijetetu nedaješ nikakvo mlijeko, ni rižino, ni sojino :nope: , bez suglasnosti specijaliste ( nažalost pedijatri baš i nisu upućeni u sve- ja se uvjerila na koži svoje dijece )jer dijeca alergična na protein kravljeg mlijeka često razviju alergiju i na sojino mlijeko ( da ne kažem da sam kod drugog dijeteta saznala da je i riža alergen? ). Sve u svemu znam kako ti je i ako te to može utješiti alergije na hranu najčešće nestaju do 3 g. ( mi baš čekamo nalaz da vidimo kako stoje stvari ) :* .
Citiraj:
marina72 prvotno napisa
sorry za ovolko istih poruka, nekaj mi zaštekalo. :saint: :mrgreen:
Moj sin ima alergiju na mlijeko,jaja,orašaste plodove itd. koje su mu otkrivene s 9 mj. (sada ima 3g. ). Što se tiče tvoje prehrane bilo bi poželjno da što manje konzumiraš sve s proteinom kravljeg mlijeka ali to je praktički nemoguće ( ja i inače nisam pila mlijeko osim u kavi a jogurte sam smanjila )-mislim da namirnice s tragovima mlijeka ne smetaju. Javljam ti se više da ti kažem da dijetetu nedaješ nikakvo mlijeko, ni rižino, ni sojino :nope: , bez suglasnosti specijaliste ( nažalost pedijatri baš i nisu upućeni u sve- ja se uvjerila na koži svoje dijece )jer dijeca alergična na protein kravljeg mlijeka često razviju alergiju i na sojino mlijeko ( da ne kažem da sam kod drugog dijeteta saznala da je i riža alergen? ). Sve u svemu znam kako ti je i ako te to može utješiti alergije na hranu najčešće nestaju do 3 g. ( mi baš čekamo nalaz da vidimo kako stoje stvari ) :* .[/quote]
Hvala na objašnjenju. Naravno da neću djetetu davati nikakva mlijeka, još je mali, a i samo ga dojim pa mi je to super. Kad bude krenuo sa nadohranom, jel pedijatar daje zamjensko mlijeko na recept ili kako to već ide? kako si uspjela djetetu objasniti da ne smije jesti čokolade, sladoled i sve ostalo kao i druga djeca? Znam da sam ja još daleko od toga. ali to mi se čini kao nemoguća misija. :bouncing:
Citiraj:
marina72 prvotno napisa
Kad bude krenuo sa nadohranom, jel pedijatar daje zamjensko mlijeko na recept ili kako to već ide? kako si uspjela djetetu objasniti da ne smije jesti čokolade, sladoled i sve ostalo kao i druga djeca?
Dobiješ zamjensko na recept, a za objašnjenje ne brini. Alergija može i popustiti ili nestati do treće godine. Eva je alergična na jaja, mlijeko itd. pa je umjesto slatkiša jela i jede voće, suho voće, sojine pudinge. Postoji i torta bez jaja i mlijeka, biljni šlag, ma sve se može. Ako ništa drugo puno se zdravije hrani.
Postoji i torta bez jaja i mlijeka, biljni šlag, ma sve se može. Ako ništa drugo puno se zdravije hrani.[/quote]
što se tiče prehrane tu se u potpunosti slažem s tobom al moram priznat da muku mučim s pronalaskom recepta za tortu pa te molim pošto sam pretražila već hrpu stranica ( nešto recepata sam i dobila ) da mi pošalješ i ti kakav recept ( malom je uskoro rođendan) pa da napravim nekaj.
kako si uspjela djetetu objasniti da ne smije jesti čokolade, sladoled i sve ostalo kao i druga djeca? Znam da sam ja još daleko od toga. ali to mi se čini kao nemoguća misija. :bouncing:[/quote]
Cijelo vrijeme mu objašnjavamo da to ne smije jer bi ga bubala buša i morao bi u bolnicu a i da nesmije ništa što nije dobio od mame,tate ili bake itd.itd. Do prije 3 mjeseca mislila sam da moj sin nema šanse da pojede nešto što mu netko drugi da, a onda na dječjem rođendanu zamalo pojede tortu ( mislila sam da ću voditeljici igraonice iskopat oči). Oni su nažalost premali da to shvate posebno kad je nešto od klope što svi jedu.
Najbolje ti je sve oko sebe upoznat s alergijom i odredit tko još uz tebe i muža može hranit tvoje djete a drugima to zabranit i zamolit ih da ga samo nadziru da ne pojede nešto što bi mogao sam dohvatiti. Neka ti ne bude neugodno stalno ponavljat da je alergičan i nemoj mislit da će pedijatar svaki put čitat karton tvog djeteta ili da će se sam sjetiti pitat te ( prije bilo kojeg cijepljenja ili uzimanja lijeka napomeni da je djete alergično).
Citiraj:
tajchi73 prvotno napisa
što se tiče prehrane tu se u potpunosti slažem s tobom al moram priznat da muku mučim s pronalaskom recepta za tortu pa te molim pošto sam pretražila već hrpu stranica ( nešto recepata sam i dobila ) da mi pošalješ i ti kakav recept ( malom je uskoro rođendan) pa da napravim nekaj.
Šaljem sutra s posla!