Naručila bih za F Heelysice iz Amerike (puno su jeftinije) pa me zanima trebam li naručivati i rezervne kotačiće i je li ih komplicirano zamijeniti, koliko dugo traju i sva druga iskustva koja imate.
Printable View
Naručila bih za F Heelysice iz Amerike (puno su jeftinije) pa me zanima trebam li naručivati i rezervne kotačiće i je li ih komplicirano zamijeniti, koliko dugo traju i sva druga iskustva koja imate.
A. ih ima od Božića. Nismo kupili rezervne kotače, nije nam palo napamet da bi se ovi mogli istrošiti prije nego što mu noga izraste iz trenutnog broja. Kotači se lako mijenjaju, dobiješ prikladni alat, ali može s bilo kakvom polugicom. Dobiju se i čepovi koji se stave umjesto kotača ako želiš obične patike.
Njemu su jako drage i dosta ih nosi. Opasne su kad se naleti na nekakav kamenčić na glatkoj podlozi (to mu se dogodilo svega dva puta, ali je jedan od tih padova bio baš filmski - letio je zrakom mašući rukama i nogama, izgledalo je ko usporeni snimak, koliko je trajalo).
mi trosimo vec druge. prve su u savrsenom stanju, jednostavno smo ih prerasli, kotaci su neosteceni. kao sto je vertex napisala, skidaju se pomocu prilozene polugice, jednostavno se stavljaju, kad ih ne nosis (kotacice), mozes "prozorcicem" zatvoriti utor za kotace i onda glume obicne tenisice.
ne znam jel to sad neka nova praksa, al u ovim novim nismo dobili onaj silikonski jastucic koji stiti petu, pa smo jednostavno prebacili onaj stari.
kako je moj ziheras, najvise ih nosimo kad idemo u shoping towerom npr. onda je njemu pod gladak, nema kamencica, a dovoljno mu je prostora da moze skejtat na njima. u takvim uvjetima nema previse opasnosti da se kotaci uniste.
Super, onda neću naručivati rezervne kotačiće. Hvala, cure. :*
one tenisice na kotacicima koje se mogu kupiti u skechersu, jesu li to heelysice ili skechersice?
ivar danas prazni dvije kasice prasice u bankomat za kovanice, drste fige da se skupilo :D
a koja je razlika od onih koje imaju jedan kotač od onih s dva.?
Navodno su one s dva kotača "nešto" stabilnije... Inače su i jedne i druge katastrofa za kralješnicu (citiram svoga prijatelja, doktora medicine)!
s ovima s dva kotaca se lakse vozi, a s jednim lakse hodaCitiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
mi nismo imali izbora, od njegovog broja bile samo ove s jednim (kakve je i htio) u nekoj uzasnoj bijelo/crno/crvenoj kombinaciji (kakve je i htio)
ali platio ih sam svojom ustedjevinom, ostalo jos i za majicu repke 8)
Loli, na kojem 'site'-u ih se može naručiti?
http://www.heelys.com/buyonline.aspx
Samo, mislim da iz SAD-a ne dostavljaju u RH
mislim da ce nam heeelysice povecati broj posjeta shoping centrima :/
jucer se po zracnoj luci izvozao, super mu ide, tako glatke povrsine mozemo naci jos samo u cc1, avenuem. i sl
mene ionako te heelisice podsjećaju na zabavu mog djetinjstva, zimi, našli bi stau leda i onda krene zaletavanje i klizanje po njoj. Znala se sjajiti kao ogledalo.
Mislim da je princip isti. Samo ti sada ne treba led, ali ti trebaju heelisice
hmm mislili smo ih kupiti ali s obzirom da kod nas nema šoping centara
a ni nekih drugih prostora sa glatkom površinom
neznam isplati li se kupiti ih za vožnju po ulici gdje ima kamenčića :/
Ne znam je li vas moj komentar "opasne su ..." iz prvog posta tako obeshrabrio, ali nas nije :mrgreen: . A. ih vozi najnormalnije po gradu. Ovo kad je pao je bilo na jednoj cesti na Marjanu, a drugi put na Hvaru, to su praktički ceste u prirodi. Ne čini mi se da je sve skupa išta opasnije od, šta ja znam, bicikle.
Istina, sasvim glatke površine su poseban užitak, ali nisu uvjet.
Forka, zašto su tako loše za kralježnicu?
a mi smo na Hvaru :mrgreen:Citiraj:
vertex prvotno napisa
ok hvala ako dijete bude htjelo kupujemo bez obzira na površine
Evo, opet ću citirati, odnosno ovog puta parafrazirati (nadam se da sam dobro skužila o čemu je riječ). Dakle, kod vožnje H. radi se o tome da je potrebna poprilična spretnost pri prebacivanju težine na petu (što djeca navodno brzo pohvataju, kao i, uostalom, sve takve štoseve). Međutim, taj položaj (kad je, dakle, težina prebačena na petu), je vrlo opterećujući za kralješnicu, jer ju zapravo "prisiljava" biti i savijati se potpuno suprotno njenom prirodnom položaju, odnosno odstupa od prirodne krivulje koji ima kralješnica, naročito u njenom donjem dijelu. S druge strane, kada se H. nose na površinama na kojima se ne može rolati, djeca su prisiljena hodati na prstima. To utječe na način hoda i korak, koji također postaje neprirodan, tako da ukoliko se na njima češće hoda nego vozi, to može potencijalno uzrokovati pritisak, odnosno povrede, pogotovo kod djece (koja su još u fazi rasta) najčešće na stopalima, kojenima i donjem dijelu kralješnice.
Da ja ne "pilim" previše (a nemam ni previše vremena), evo još:
Top 5 Heelys Crash Injuries
1. Broken Wrists
Most Heely injuries happen when the heeler puts his or her toe down. The sudden stop of the foot sends the heeling youngster headlong into the pavement. It's the same injury that most often happens to inline skaters. Of course, we break our fall with our hands, which leads to broken wrists and elbows.
2. Spinal Injuries
Twisting, extending, or compressing the cervical spine (portion of the spinal column going through the neck) can lead to paralysis or even death. It may be hard to significantly injure your cervical spine at the speeds commonly achieved while heeling, but not impossible. The risks go up significantly if you let your little girl zoom around the house, where plenty of objects are just ready to catch a head on its way to the floor.
3. Nosebleeds
Sometimes, heelers don't get their hands out quick enough to break them. In that case, it's the nose that connects with the sidewalk.
4. Broken Ankles
Just like skates, Heelys can and do twist ankles. Sprains and breaks are both possible.
5. Closed Head Injuries
Falling onto concrete while rolling around at even a moderate speed can lead junior to smack his head. If he isn't wearing a helmet, it doesn't take too much force on the noggin to cause swelling or bleeding on the brain. It's scary to see -- and deadly.
I na kraju, nemojte se obeshrabriti... iako svjesna svega ovoga (kao i činjenice da nijedna dječja "aktivnost" nije posve sigurna), i ja još uvijek važem...
:lol:Citiraj:
Arwen prvotno napisa
Hvala, Forka!
Ja ću ipak, dok me netko ne uvjeri u suprotno, laički zaključiti da vrijeme provedeno vozeći nije toliko da mu ugrozi zdravlje.
Evo, ja sam ih danas naručila. Samo, nisam sigurna u broj jer nosi kopačke 33i pol, koje trebaju biti malo veće, a to je am. 2, ak se ne varam. Kažu da su kalupi mali pa bi onda bila bolja 3. Imate li kakvu pametnu ideju? Mislim, bolje da su malo veće nego da ga na startu žuljaju, ali opet ak su mu sad prevelike, na zimu neće biti od neke koristi (a u sh.centre ne ideeemmmmooo.....šmrrrcccc)
na nasima pisu normalni EU brojevi i cini mi se da su isti kao cicibanovi. u ove americke se ne razumijem.Citiraj:
Loli prvotno napisa
Ima ih na http://www.taylorshoes.com, pa sa lijeve strane gdje je popis svih brandova izaberes Heelys. :)Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
Ja sam isto narucila preko taylorshoes i sada kako imaju popuste izasle me 350kn s postarinom!