-
GLJIVICE
Imam jedno pitanje ,na jeziku mog 15 mj bebolina pojavili su se bijeli krugovi .Tamo gdje je jezik u doticaju zubi toga nema odnosno je crveno ali po sredini su baš 4 kruga koja su bijela.Pa me zanima da li su to gljivice jer je prije 1 tj koristio antib.U svemu tome ćudno mi je to da kad je kao manji imao gljivice po sredini jezika i sa strane al nisu bili krugovi. :/ Molim savjet.
Re: GLJIVICE
Moja curica je imala crvene točkice na jeziku (i relativno skoro je bio taj topic ovdje), ali kroz par dana, pažljivijim zagledanjem, spoznala sam da su to u stvari bijele točkice svuda po jeziku, a na mjestima gdje sam mislila da je crveno, njih u stvari nije bilo. I bio je u pitanju soor. Mazali daktarin gelom po jeziku više puta dnevno, mazala sam ja bradavice ...... i tako bogami dva tjedna dok nije sasvim nestalo sa jezika.
Ne znam hoće li ti ovo iskustvo pomoći, ali informacije radi - nije na odmet.
-
Moj trogodišnji sin također ima krugove po jeziku (kružnica bijela, a unutar nje normalna boja jezika) pa mi se čini da su svokog dana na drugom mjestu i drugačijih veličina.Mazali smo svim što bi nam doktori propisali,ali ništa nije pomagalo.
Slučajno sam na tv-u gledala emisiju u kojoj se govorilo o alergijama na hranu,koje se prvo manifestiraju na probavnom traktu,počevši od usne šupljine pa sve do one šupljine na drugom kraju :lol: ,zatim prelazi na kožu,a zatim na dišne puteve.
Usput rečeno, moj F ima atopijski dermatitis,pa su meni tada proradili klikeri.
Bili smo kod dermatologa,pokazali smo mu i jezik i on je potvrdio moje sumnje.alergija na mlijeko i jaja.
Sluznica se vremenom oštetila,pa će i trebati vremena da se oporavi.
Nadam se da sam moglabar malkice pomoći. :love: