Moje nedoumice oko smrzlića !!!
Drage moje,
evo prvi put se javljam osobno, ali na forumu sam redovna čitačica već duži niz godina. Naime, naša priča je dobra priča, jer je nakon pet godina muke i truda, dvije neuspjele insiminacije i prvog IVF, zasjalo nam sunce. Prije dvije godine dobili smo prekrasno malo stvorenje :D , koje nam uveseljava svaki naš trenutak. S obzirom da trenutno nisam u toku a nisam mogla naći niti topić koji bi mi mogao dati odgovor, molim Vas da mi malo pojasnite neke moje nedoumice. Pri postupku IVF zamrznuto nam je dosta stanica. Zanima me da li ima kakve veze koliko su smrzlići dugo smrznuti pošto nisam niti ja baš u cvijetu mladosti. Od transfera je znaći prošlo točno tri godine, a kod doka još nisam bila na dogovoru. Htjela bih samo čuti neka iskustva :?
Unaprijed puno hvala :* !!!!
Re: Moje nedoumice oko smrzlića !!!
Citiraj:
svrcko prvotno napisa
Zanima me da li ima kakve veze koliko su smrzlići dugo smrznuti pošto nisam niti ja baš u cvijetu mladosti. Od transfera je znaći prošlo točno tri godine, a kod doka još nisam bila na dogovoru. Htjela bih samo čuti neka iskustva :?
Pozdrav, svrcko i cestitam na bebici :)! Nisam sigurna što točno tvoje pitanje znači - tj. što znači "ima li kakve veze koliko su smrzlići dugo smrznuti". Ako misliš "imaju li oni kakav rok trajanja, tj. propadaju li s godinama", mislim da je odgovor - NE. Ali, u nekim klinikama (Maribor, recimo) čuvaju smrzliće samo 5 godina, više ih ne čuvaju, osim ako par eventualno nešto ne zatraži, plati ili slično, koliko ja znam. Za Vuk Vrhovec ti ne znam, ali mislim da sam čula da su neko vrijeme čuvali tijekom 5 godina, mislim da je sad to i duže tj. da ih čuvaju na neograničeno vrijeme, ali to moraš dobro provjeriti. Znači - javi se kod onih kod kojih si bila na transferu i raspitaj se koliko dugo čuvaju smrzliće. Oni ti, koliko ja znam, ne propadaju s "ležanjem". Sretno!