-
pomoć! Boji se vode
Ja sam na mukama i više nemam ideja pa ako možete - udijelite mi vaša mišljenja il bar utjehu.
Sve je bilo do prije nekih dva tjedna ok..čak se nije dala iz kadice...znala je plakati kad je trebalo izaći van.
Onda se situacija totalno preokrenula..sad ne želi ni blizu kade i sama najava već da se idemo kupati izaziva kod nje histeriju i suze.
Pretpostavljam da joj se nešto jako zamjerilo (vjerojatno šampon koji joj je malo "skliznuo" u oči??)
Pokušali smo kupati bebe i ostale igračke,ne pomažu ni plivaće naočale za kupanje nit onaj štitnik za oči (jednostavno ne želi staviti na glavu),ne pomaže ni kupnja onih malih pingvina koji se spuštaju niz tobogan za kadu,nit pingvin koji pjeva.....bla bla....puno smo razgovarali sa njom i sve bude ok prilikom razgovora i kaže da će se kupati,a onda opet po starom.
Gledala je čak mene kako se kupam i ništa.
Spremamo se na more i lagano me hvata panika jer - kako će onda bit na moru??????
Jučer sam ju samo prebrisala vlažnim maramicama.
Drage moje,kaj da radim...ja više ne znam. Gdje griješim?
-
ne znam sto savjetovati, osim puno strpljenja i vremena. mozda da pokusate s malim kolicinama vode i ne u kadi? skaf ili lavorcic s vodom, pa tocat noge... i tako pomalo...
ili sjest zajedno s njom u kadu i isto s malo vode (makar sjednete u suhu kadu i pored vas stavis lavorcic/skafic/kanticu s vodom pa se "perete")...
a sto se tice odlaska na more - ne znam cega se konkretno bojis? da nece htjet u more? puno djece ne zeli u more, ne samo ona koja ga nikad nisu ni vidjela, nego i ona koja su se u moru prakticki rodila :) i to zna potrajat i godinama :mrgreen:
-
Faza...
Zna trajati i 3,4 mjeseca, rekla je naša pedica.
Meni se ista stvar desila s Leom prošle godine, i to 5 dana prije mora, naravno.
Trajalo je oko mjesec i pol, nismo se kupali ni prali kosu (katastrofa) samo sam ju prebrisavala a ni sa tim nije bila najsretnija.
Naravno na moru se ni mi nismo smjeli kupati jer je plakala, bojala se i za nas.
Plakala bi i kad bi samo čula puštanje vode u kupaoni.
Ušla je ponovo u kadu tako da sam se ja svaki dan kupala u kadi i zvala ju da gleda.
Jedan dan je ušla k meni jer je htjela dojiti, i tak je polako ponovo počelo kupanje.
Živjela cica!
-
Sara je isto iz jednog dana u drugi počela plakati kad se trebala kupati, a prije tog je obožavala kupanje.
Ali pošto ima jako osjetljivu kožu, i sva bude osuta sad kako je vruće mi nekako nije dovoljno je samo prebrisati vlažnim ručnikom.
Ona obožava u dvorištu otvoriti crijevo za vodu i ruke prati pa je mm imao ideju da je stavimo u kadu (da stane) i damo joj da na tušu pere ruke... i tako smo počeli prošli tjedan, prvi dan je prala ruke a ja sam je s mojom mokrom rukom prala, malo je plakala ali kad sam je pitala hoće van, rekla je da neće, mislim da je bilo strah ali joj se i sviđalo jer se kroz plač smijala. Evo sad je bez problema tuširamo, čak kad je vadimo iz kada, više "još". Kad joj kosu peremo zna malo zaplakati ali brzo budemp gotovi pa nije strašno!!
-
Problem se meni čini većim samim time jer nažalost nemamo kadu već malo veću tuš kabinu pa onda ubacim veliku plastičnu kadu.
Probali smo i sa tuširanjem i :cry:
pokušat ću na foru manjeg lavora i da budemo skupa pa ćemo vidjeti.
Muče me i te sad vrućine i još ima dužu kosu sa loknama iza (koje se nakon dužeg ne pranja kose i zapletu) I sva bude znojava....
-
Što se mora tiče - kad je B u pitanju s godinu dana smo se baš lijepo brčkali, s dvije nije ni prilazio bliže moru, a kamoli ulazio, s tri smo zbog njega radili veću kilometražu svaki dan da bi bili na plaži na kojoj se njemu sviđalo kupati (manje napučena i manje bučna, a veliki zaljev, pa valjda ima i dojam manjeg prostora), ove godine (4) se jako hrusti na kupanje na moru, ali bumo to još vidli obzirom da je on zapravo jedan veliki "zec", pa mu za sve treba velika priprema.
Kad je F u pitanju - lani je još bio bebica (manje od godine) i nije se pretjerano bunio, ali niti pretjerano uživao. Ne znam kaj nas čeka ove godine.
-
E4to..ja ću isto reći...fazaaa!!!
Jan se isto do godinu i pol dana obožavao kupati..onda je uslijedilo plakanje i histerija svaki put kada bi se trebalo kupati a o pranju kose da ne govorim. Tada sam mu stvarno smanjila kupanje na jednom do dva puta tjedno (srećom bila je zima) a kosu smo prali jednom tjedno. I onda, malo po malo, bez ikakvih pomoćnih stvari (igračaka i ostalih čuda), baš kako je sazrijevao, oslobađao se straha od vode, (prošlo ljeto je samo prstiće umočio u more, od kupanja veliko ništa. Ne znam kako će biti ove godine).
Evo ga sada, bez problema se i kupa i tušira a i pere kose..lijepo ju nagne, zažmiri i onda mi se hvali kako nije plakao a ja ga pohvalim kako je dobar i veliki dečko :)
Tako da se ne živciraš (znam da je to nemoguće) ali sigurno će proći za par mjeseci.
I da..bilo je i dana kada sam ga na silu, uplakanog morala, baš morala otuširati jer nije bilo druge...tako da...
-
ja se samo javljam da potpišem litalu - u zadnje vrijeme to mi je sadržaj većine postova :mrgreen:
svaka čast na praktičnim i razumnim savjetima. :*
-
Našla sam svoju temu od prošle godine!!!
Vidi ovo, možda pomogne:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...i+strah+++vode
-
Moje dijete je do prije pet dana plakalo i urlalo, lilo krokodilske suze kad se tušira. Kupala sam je tako da sam i ja s njom bila. A kad bih rekla: "Daj tata ručnik", k'o da si je na gumb isključio :? :lol:
Na bazenu uživala (amo basen viče i urla)
Onda smo par dana bili na moru i otkad smo se vratili, stane lijepo u kadu, drži se ručicama za rub i sve 5.
I ja se više ne moram prisilno kupati u pola 7 :mrgreen:
možda je doprinijelo što sam malo promjenila raspored u kupaonici :?
-
Evo da vam javim ...
kaj se tiče rasporeda i rutine - apsolutno sve štima i držimo se toga mjesecima.
Neki dan sam joj rekla da idemo oprati njeno suđe (plastično) u kadici i išla je.Kako smo prale sa malom spužvicom i kanticom - tako si je zalila majicu i hlačice i sve smo to skinuli bez problema.Pitala sam ju dal želi ostat u peleni i prat suđe,al mi je rekla da skinem i pelenu i da hoće u kadicu :D
I kupala se i kupala ....i sve je opet dobro.
Ovo sa parnjem suđa pali sad bez problema!!!!
JUUUUUHU!!!! :D