Evo, otkrila sam koja je negativna strana dojenja.Moj mali mis ima skoro godinu dana, pa bismo poceli raditi na drugoj bebi.Ali ja jos nisam dobila menstruaciju.Doc kaze da jos nista od toga jer dojim.A ja bih jos jednog bebaca! :(
Printable View
Evo, otkrila sam koja je negativna strana dojenja.Moj mali mis ima skoro godinu dana, pa bismo poceli raditi na drugoj bebi.Ali ja jos nisam dobila menstruaciju.Doc kaze da jos nista od toga jer dojim.A ja bih jos jednog bebaca! :(
ako nemaš mjesečnicu ne znači da nemaš ovulaciju, mene zna tako pikati jajnik da sam sigurna da se nešto događa. a i imam frendicu koja je zatrudnila uz dojenje, nije imala pojma kad se to desilo... :lol:
Ima ovdje na forumu dosta cura koje su zatrudnile a dojile, javit će ti se sigurno, ne brini se, nego samo naprijed u akciju, bit će bebač sigurno! :DCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Ja sam bila i na UZV i Doc je rekao da nema naznake ovulacije, i da vjerojatno nece jos biti nista dok toliko dojim.A da dojimo - dojimo! I dan i noc. Mali misic ima 15 kg a nema ni godinu dana, i uopce ne voli jesti nista osim cike. :D
Najvise prolaktina se izlucuje po noci, a on "sprijecava" ovulaciju...
Tako da ce ovulacija najvjerojatnije doci kad smanjite nocne podoje..
Moja frendica je ostala trudna a da nikad menstruaciju nije dobila... Dojila je i nije imala menstruaciju (preko 12 mj), i taman su "uletili" taj mjesec kad je prvi put imala ovulaciju, i ostala trudna :)
A tesko je reci kad je bas ta prva ovulacija, pa mozda to bude i slucja kod vas ;)
lunas, i ja imam isti problem, i ovih dana (kad MM da zeleno svjetlo) selim se na čorku u dnevnu sobu, a mm nek se brine o curici po noći..... pa ću valjda dočekati ovulaciju.....
I spremam se na redovan gin pregled..... i baš si mi dala dobru ideju da tražim UZ da vidimo kaj se kuha u mojim jajnicima
Želim ti sreću, a nebi bilo tak loše niti ne dobiti menstruaciju.... ništa mi ne fali ;)
been there, done that :)
cekali smo ovulaciju dugo-dugo-dugo... noa je krajem osmog napunio godinu, tek negdje u jedanaestom mjesecu doc je na uzv-u vidio da se u jajnicima dinstaju folikuli, pa dok su pukli, pa 3-4 neredovita ciklusa (od 28 do 45 dana...) pa tek onda smo potrefili - bingo ;):D
noa je do kraja dojenja dojio cesto i nocu i zato su ciklusi bili takvi kakvi jesu (ni sama menstruacija ne znaci da je prije nje doslo do ovulacije!)
jedini savjet - red, rad i disciplina ;)
da, da , litala..... ubijamo se od s..... :D
držite fige
Izgleda da cemo morati smanjiti cikanje :cry:
Ma lunas, samo po noći bi trebalo biti dovoljno......
Ja se spremam na to ali nikako da prvolim mm na taj korak..... naime to bi značilo par neprospavanih noći za njega, a čovijek radi na odgovornoj poziciji gdje se greške ne praštaju :/ , pa mu treba psihička priprema za nespavanje.....
Inače držim ti fige.....
I htjela sam još reći da nikako nebi imala snage potpuno prekinuti dojenje (za to nema šanse) radi nove bebice, to bi mi bilo nekako nefer prema mojoj curici.....
Kaj ti, litala veliš na moj plan???? I druge cure???
hmmm...
citam vas i ne znam sto bih rekla (osim pozeljela da sto prije ostvarite svoje planove o novim bebicama :)), ali moram priznati da ste me malo zabrinule... naime, po onome sto pisete, ja bih vec barem mjesec-dva trebala ili imati kakav-takav ciklus ili biti trudna, ali, menge nema, ali ni trudnoce (koju btw. niti ne planiramo).
naime, moje 11-mjesecno dijete vec najmanje 2 mjeseca u pravilu prespava 8-10 sati nocu u komadu (uz izuzetke svakih nekoliko dana, ali i tad se to svede na samo 1-2 budjenja za dojenje). prvo dojenje je odmah nakon jutarnjeg budjenja, zadnje za vecernje uspavljivanje, a bude ih ukupno najmanje 6 u danu, uz 3 obroka druge hrane.
unatoc svemu tome, jos uvijek nema nikakvih pokazatelja da se s mojim hormonskim statusom bilo sto dogadja. da li bih se trebala zabrinuti? ne da mi se bas odjuriti ginicu jer ne zelim slusati moguce negativne komentare na racun dojenja... :/
E sad si me zabrinula......
Irma u prosjeku cica 3 puta po danu i još barem toliko po noći, kad sam doma sa njom taj se broj udvostručuje.
Naručila sam se kod ginića sljedeći tjedan pa bum vidjela, a negativne komentare ću vam naravno prenjeti
Ja sam Janu ukinula nocne podoje s nekih 14,15 mjeseci kako bih vratila plodnost jer smo planirali vec i biti trudni u toj dobi a menga nikako da stigne. Srecom sam otkrila posve slucajno da mu je dosta da ga po noci umjesto dojenja lagano gladim po ledjima, i tako smo se jako lagano rijesili nocnih podoja (ne mogu zamisliti da to sada moram s nolom, nistaje drugo po noci ne moze smiriti). Menga je stigla u roku mjesec, dva,a Nola odmah nakon toga.
Enivej, ukidanje nocnih podoja u svrhu nove trudnoce mi je skroz ok i ne mislim da je nepravedno prema starijem djetetu.
Nola slobodno doji po noci i s njom sam sada, tocno na njenu godinu i pol dobila mengu. S tim da sam bas dva tjedna prije toga bila kod ginekologa, i na uzv pa slucajno znam da je bila rijec samo o praznom folikulu, odnosno da nije bio plodni ciklus.
Eh žene...,
ja svog 11mjesečnog bebana dojim bezbroj puta na dan i još toliko i više puta po noći (zapravo mi se čini da je uglavnom non-stop "prištekan"), a mengu sam dobila kad je Filip imao 4 mjeseca :/ iako smo isključivo dojili i od tad stiže točno na dan i sigurna sam da svaki put imam i ovulaciju, a ja sad nikako ne bih htjela ostati trudna...........
kako ste samo sve dojasice sretne sa tim mjesecnicama. Ja dojila a dobila mj. 40 dana nakon poroda. I sve tako redovno.
:? :/ Off topic...
Mara, niti ja ne bih htjela skroz prestati dojiti, dapace ja bih voljela nastaviti ovako, ali onda cu se nacekati za drugu bebicu...
E, da, neki dan sam probala malo smanjiti cikanje, i to preko dana, jer mi je onda lakse ga zaokupiti s necim drugim nego po noci. Dobila sam samo to da mi se upalila desna sisa. :( Nakon toga sam odlucila da cemo nastaviti dojiti kao do sada, pa druga beba kad dodje dodje. ;)
Bila sam jučer na pregledu, ginekološkom, naravno......
Uglavnom svi su se raspekmezili kad sam rekla da još dojim, dr. je rekao da se to tako i treba, a da će ciklusi krenuti ili sami od sebe ili kad prestanem dojiti i da mi se trenutno ništa ne zbiva :/ , doduše, prije 10tak dana krenuo mi je bjelkasti iscjedak (na moje veselje) ali dr. veli da je to možda tek priprema za ovulaciju.....
Na UZV me nije stavljao, on je stara škola i veli da je to nepotrebno izlaganje i da budem strpljiva......
A Irma ciki ko novorođenče...... nočas x puta, malo kašlje i mislim da je to smeta...... Ah, tak i tak je sve u rukama svevišnjeg........
Mali update:
Uspjela sam privoliti MM da pava sa curicom po noći a ja sam se preselila u dnevni boravak. To prakticiramo tjedan dana i mogu reći da nam ide super..... Ja im dođem u krevet oko 5-6 i onda se mala prišteka :)
A za MM-a :heart: , fakat je ko vino, što stariji to bolji, takvi su valjda bikići