rad od kuce vs. odlazak na posao?
tj. sta je po vama ili vasem iskustvu bolja opcija?
evo pokusavam i da pronadjem tekst na rodinom portalu na ovu temu koji sam citala pre nekog vremena, ali ne uspevam :(
elem, za nesto vise od dva meseca se zavrsava moje porodiljsko odsustvo, znaci sredinom avgusta... n. ce tad imati nesto manje od 11 meseci...
firma za koju radim je mala i posao je takav da pruza mogucnost da ga obavljam od kuce... ovakav scenario je dobro poznat i mom poslodavcu a i meni, s obzirom da sam vec radila od kuce tokom trudnoce...
druga opcija je da se ja potpuno vratim na posao u kom slucaju bi n. cuvao mm...
mene moja razmisljanja vuku u oba smera, jednog dana vidim vise pozitivnih strana u jednoj varijanti, drugog dana u drugoj... i evo klackam se vec neko vreme, bez konacne odluke...
super mi je da radim od kuce jer ne mogu da zamislim da necu videti n. i po 10 sati dnevno (radno vreme + odlazak i povratak jer je firma na drugom kraju grada)... takodje nam dohrana jos uvek ne ide kako valja, pa se brinem kako ce to funkcionisati kad ja budem toliko dugo odsustvovala u toku dana... ipak, bojim se da se ovaj scenario ne pretvori u najgoru opciju za mene, a to je da i n. i posao trpe jer ne mogu da uskladim jedno sa drugim...
s druge strane, moram da priznam da u poslednje vreme prizeljkujem da zbrisem iz kuce na par sati i bavim se necim drugim... (ali ipak samo na par sati i to ne svakog dana :))... najpozitivnija stvar u ovoj varijanti mi je ta sto ce onda n. i mm imati priliku da budu one on one i da se zaista iskreno povezu, jer im ja sada ipak u neku ruku smetam...
skraceno radno vreme i odlaganje povratka na posao ne dolaze u obzir jer ne mozemo da to finansijski izdrzimo posto smo podstanari, te nam maltene citava jedna plata ode na rentu i racune...
zanima me ima li koga sa slicnim iskustvom i savetima na ovu temu?
da li je moguce raditi od kuce uz malo dete i kako se uspesno organizovati?