Zanima me ,kao sto pise u naslovu, vi koje ste si zeljele vbac, zasto vam nije uspjelo roditi vaginalno nakon carskog?
Jel ste se presporo otvarale,jel doktori nisu bili naklonjeni vaginalnom...?
Printable View
Zanima me ,kao sto pise u naslovu, vi koje ste si zeljele vbac, zasto vam nije uspjelo roditi vaginalno nakon carskog?
Jel ste se presporo otvarale,jel doktori nisu bili naklonjeni vaginalnom...?
Niko nista.. A bas sam se nadala cuti vasa iskustva :/
Ja si jako zelim normalan,vaginalni porod,a bojim se da ne uspijem.
Nemam iskustvo. Priželjkujem VBAC, spremam se svim svojim mogučnostima. Ali nakon predhodnog iskustva carskog (kojeg nisam planirala) ostavljam sve opcije otvorene. I to mi je u sklopu opsežnih psiholoških priprema za VBAC.
ista priča kao i prvi put (osim što nije prije puknuo vodenjak) nakon 12 sati trudova otvorena 1,5 cm 5 dana iza termina (ovaj put bez dripa i gela ali uz hodanje po hodniku i stepenicama) a bilo je i samo 18 mjeseci nakon 1. carskog
žalim dan danas :(
Ni ja nemam to iskustvo, ali se nadam da ću uspjeti. Prvi je puta bilo kako je bilo - zadak na SD, dakle, preporučen i dogovoren carski iako sam ja silno željela da bude prirodni, ali se D nije htio okrenuti (a nisam htjela insistirati na prirodnome unatoč zatku zbog loših iskustava u obitelji - meni slomljena ruka pri porodu, sestrični povrijeđen živac i ostala trajni invalid). Ova se beba već okrenula i za sada se čini da nema razloga da nam VBAC ne uspije, ali i ja, kao i Strobery Shortcake ostavljam sve mogućnosti otvorene. Nadam se da će sve ići prirodnim tokom i da ću za otprilike dva mjeseca ovdje pisati o uspjehu, a ne neuspjehu VBAC-a. :)
Nije mi uspio VBAC jer se nakon 20 sati trudova jos nisam skroz otvorila - beba je licem bila okrenuta u stranu iako je glavom bila prema dolje. Bila sam skroz iscrpljena, i suocena s izborom od jos jedno 3 sata guranja i carskog, odabrala sam ponovni carski. Da sam znala kako ce mi VBAC biti bolan (unatoc epiduralnoj), isla bi na carski prije nego sto sam se tako zivotinjski namucila. Tebi zelim bolje iskustvo!
Došla sam u bolnicu potpuno otvorena, s vodenjakom koji je lagano curio.
Ali V se jednostavno nije spuštao. Unatoč tome što sam sama birala položaje, glava mu je bila krivo namještena u zdjelicu. Zašto? I ja bih to voljela znati :/