Molim vas mišljenje, savjet
naime o čemu se radi, bebi je 10 i po mjeseci, doji plus dohrana.
Krenulo je ovako, dobio iznenada temperaturu 40 stepeni, imao konvulziju, bili u hitnoj dobio čepić i poslali nas na dječiju kliniku, tu smo bili 5 dana, vadili mi nalaze sve ok, leukociti niski 3, dva dana posle temperature dobio osip po prsima, rukama, ledima, i to prošlo samo od sebe za dan-dva, nije bilo temp. i oni nas puste kući, treci dan dobije proliv i temp i tako danima, da bi sad već treci dan nema temp ima stolicu 3-4 puta na dan, nekad je formirana, žuta, zelena,nekad sluzava sad ima svježe krvi. Od terapije pije Linex 3 puta po pola kapsule i **** Ors 200.
Bili smo opet na klinici u gastro savjetovalištu, i kao ništa da ne bi opet ležali uslovi su katastrofa, da uradimo ambulantno analizu kake (gljivice, parazite, bakterije, korpokulturu) i kao možda ima neki polip na crijevima i trebali bi ako se to ne smiri uraditi koloskopiju (ako sam dobro napisala) ali u Sarajevu nema tog aparata i ne znaju kako bi to uradili trebalo bi ga uspavati a on je još mali... ja sam na ivici ne znam sta da radim, nešto kontam da ga odvedem u Ljubljanu ili gdje već....
e da moram napomenutu da je imao krvave stolice i prije, bili u bolnici nisu ništa skontali, primio plazmu, linex, nistetin radi gljivice...6 mjeseci ništa i sad opet.
jel neko radio koloskopiju na bebi, ne znamo sta da radimo
molim vas misljenje,savjet
ne znam sta da ti kazem,ali raspitaj se da li na institutu za majku i dete u bg rade kolonoskopiju.imaju dobru opremu i dobre strucnjake i svi imaju dobro iskustvo,koliko je moguce kad je bolnica u pitanju. Izuzetno su prijatni i znam da su uspevali da otkriju sta je deci kad niko drugi nije.Poljubi dete i zelim vam brz oporavak :heart:
molim vas misljenje, savjet
pitaj lekare da li je moguce daje u pitanju kronova bolest ili ulcerozni kolitis.mm ima ulcerozni i slicni su simptomi.ne znam da li deca mogu to da imaju. u svakom slucaju treba proveriti. to su bolesti vezane za ebelo crevo i najbolje se otkrivaju kolonoskopijom. kad se otkriju drze se pod kontrolom uz pravilnu ishranu.mada kad bolje razmislim nikad nisam cula da neko dete to ima.sto se tice krvi i ja sam cula da hoce od cestog kakanja.