-
Nece bocicu...
Dakle, za pocetak pozdrav :)
Patrik je beba od dva mjeseca i deset dana i iskljucivo je dojena beba. Prosli smo jednu vecu krizu u dojenju popracenu jako slabim napredovanjem na tezini (u tri tjedna 50 g), al sad mi se cini da smo on the road again :) i da bu od sad sve 5. Medjutim Patrik odbija jesti izdojeno mlijeko iz bocice tako da ja nema sanse da se mrdnem od njega da dulje od dva sata, a to mi je potrebno zbog nekih obaveza s vremena na vrijeme. I sad neam pojma kaj da radim. probali smo vec davat mu bocicu u svako doba dana, kad je manje ili vise gladan, razne vrste duda, probala sam cak stavit ga na cicu pa mu onak tatrane uvaljat bocicu, al skuzi cim dva tri puta potegne iz nje i pocinje urlat. I tak... Sad opce nisam pametna jel da odustanem od toga il da se i dalje trudim jer mi je fakat bitno da ga s vremena na vrijeme mogu tati ostavit na neku malo "duze" vrijeme. Inace on nije niti ljubitelj dude. Samo cica je zanimljiva :)
-
Upotreba bočice ionako je najlošija varijanta. Probajte na žličisu, kapaljku ili sa špricom.
-
Mislim da ce vam biti najlakse ako mu ponudite da pije iz case (da, najobicnije case) ili iz zlice..
Moglo bi vam se desiti ako on "savlada" bocicu da vam opet krenu problemi s dojenjem... To se nece desiti ako budete koristili zlicu ili casu.
Probajte :)
-
Zlicica bi mogla proc...mozda (uz trening) :) al casa? Kak casa? Nije on premali za to savladat?
-
kiara, tesko da ces moci pomiriti te dvije suprotnosti-jos jako malu bebu koju zelis dojiti, s jedne strane i potrebu da ga mozes ostavit nekome drugome na neko duze vrijeme , s druge strane.
bojim se da ces se morat odlucit sto ti je u ovom periodu bitnije ili moguce.
ako moras povremeno izbivat, probaj ga dobro nacicat prije nego odes i ostavit mlijeko da mu se da na salicu ili zlicicom, ako uspije.
ali to za probu ne bi trebalo trajat duze od 2-3 sata (u slucaju da nece nista osim cice).
mozda ti pomogne ovaj tekst: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=235&Show=1569
-
Moja Lucija je bila isključivo dojena do 6 mjeseci, a kad sam joj htjela dati klasičnu bočicu nije niti htjela čuti za nju. Onda sam joj kupila onu bočicu na kljun, iz koje mora vući kao da cica, i nije bilo nikakvih problema. Možda je stvar u tome?
S druge strane, sve dok nismo počeli s dohranom, nisam se odvajala od nje duže od 2,5 sata: toliki su nam po prilici bili razmaci između podoja. Dakle, ako se ne možeš maknuti iz kuće, znaj da nisi jedina. :)
-
kiara, najlakse je ako furas dijete sa sobom kad god mozes.
Ako bas imas situacija di nemres nego bez Patrika i moras ga ostavit doma s tatom, nek probaju na salicu (s kljunom ili bez) ili na kapaljku.
Isto, kad ste probavali dati mu bocicu, tko mu je davao? On zna da je cica najbolja i pametan je dovoljno da zna da nema smisla da on vuce na plastiku od dude kad mu cica mirisi ispod nosa (ili na drugom kraju sobe :lol: ). Neznam da li jeste, ali ako niste, probaj nek mu tata ili baka/deda da na bocicu a ti da si daleko od tamo, van kuce, di te nemre namirisat/cut/osjetit (al da si dostupna da te mogu pozvat da se vratis ili se zaletit do tebe ako zagusti).
-
Možda onaj sistem s cjevčicom pričvršćenom na prstu (jaaako čistom i bez nokta) - ali ne znam gdje ima nešto više o tome, davno sam naletila negdje na netu.
-
Doji i uživaj biti sa svojim klincem. Pusti bočice i odvajanja (i čuvaj se mastitisa ako se odvojiš na duže - zbog prepunjenja).. Kad krene hranjenje drugom hranom bit će vremena za veća odvajanja..
-
Dakle evo i mojih pametovanja:
- Ja sam svoju djecu dugo hranila prstom pomocu sprice! Ako ti prakticna pomoc oko toga, samo pitaj.
- Kod tako male djece pomaze (kako je vec receno) da se mama udalji oz kuce pri pokusajima hranjenja. Znaci ne u drugoj sobi, oni to nekako osjete.
- Moja djeca su (vec nekoliko dana nakon rodjenja) pila iz case. Ali nije to njihova spretnost, nego spretnost babice koja im jeto davala. Meni licno nikad' nije uspjelo. Prst, i sprica su puno bolje funkcionisali.
- Cesto se zna dogoditi da bebe prihvate iskljucivo jednu vrstu dude, dok ostale nece ni da primirisu. A sve su potpuni istog oblika! Dakle pokupujte cucule svih fabrikanata do kojih mozete doci, pa probajte.
- Nisam razumjela kud' trebas ici pa bebac mora ostati kuci, ali evo ti nekih mojih situacija i rijesenja dok su klinci bili sasvim mali (nekoliko sedmica: Ja bi' ih uvijek vodila sa sobom. U nekoliko prilika ja MM isao, pa bi sjedio sa bebacem u autu, ili se setao okolo. Ja 'naletim' svakih par sati dam mu da siki, i svako svojim putem. Par puta sam ih sama nosila, i dok oni cuce u marami za nosenje ja sastancim sa kolegama. Marama je prakticna jer mu i siku mozes dati a da ostali ne primjete previse!